HEKLANJE

Kreditne kartice koje to znaju mogu vas uštedjeti pri odabiru

TEMU APP 100 E KUPON

Kada je riječ o kreditnim karticama, postoji toliko mnogo izbora da može biti stvarno zbunjujuće kada pokušavate odrediti koja je kreditna kartica najbolji izbor. Svi smo različiti s različitim željama i navikama, a tvrtke koje izdaju kreditne kartice to znaju i stvorile su strukturu naknada za kartice koje se razlikuju ovisno o navikama i okolnostima ljudi. Iako određena kartica može biti savršena za jednu osobu, možda neće biti toliko poželjna za drugu, a može čak i financijski naštetiti toj osobi jer postoje navike ili okolnosti takve da plaćaju naknade koje ne bi imali da su odabrali različita kartica. Uzimajući u obzir posljednju rečenicu, stvarno trebamo identificirati te navike i okolnosti, a zatim pošteno procijeniti sebe kako bismo vidjeli koje navike ili okolnosti imamo ili imamo. U ovom trenutku moći ćemo bolje identificirati kreditnu karticu koja ima najviše smisla. Uz to, moći ćemo vidjeti da su različite strategije korištenja prikladne za različite navike i okolnosti. Iako postoje mnoge navike koje treba ispitati, dvije primarne navike treba prvo ispitati jer one imaju najveći utjecaj na to kako ćemo odabrati, a nakon toga ćemo ispitati druge navike i okolnosti.

Pregled navika i okolnosti koje se odnose na vlasnike kreditnih kartica



Navika #1 Nositi stanje na vašoj kreditnoj kartici.
To može biti dobra stvar za izgradnju i održavanje visokih kreditnih rezultata sve dok saldo ne prelazi 50% ukupnog raspoloživog kredita. Ako je stanje značajno, važna značajka kartice za ovu osobu trebala bi biti godišnja postotna stopa ili APR. Ako ta osoba premaši 50% raspoloživog kredita, trebala bi ga platiti ili nabaviti drugu karticu i raspodijeliti saldo jer to može poboljšati njihov kredit. obično biste trebali koristiti samo između 30% i 50% svog dostupnog kredita. Slijedi definicija APR-a. APR je kratica za godišnju postotnu stopu i kamata koju će vam banka izdavatelj naplatiti. Neke će banke oglašavati početni APR. Uvodni APR općenito će trajati od 6 mjeseci do 15 mjeseci, a zatim će vaš APR porasti. Druga vrsta APR-a naziva se promjenjiva stopa. Ova vrsta godišnje kamatne stope općenito varira prema indeksu kao što je primarna stopa ili stopa na 1-, 3- ili 6-mjesečne trezorske zapise ili diskontna stopa saveznih rezervi ili stopa saveznih fondova. Ove indekse možete pronaći navedene na internetu. Važna napomena nije koji indeks odabere vaša banka izdavatelj već formula koju koriste za određivanje vaše stope. Ove formule obično izgledaju otprilike ovako, [indeks + marža = stopa] ili [indeks x višestruka = stopa] ili [indeks + marža x višestruka = stopa]. Margina i višekratnik mogu biti bilo koji #. Ove formule mogu napraviti veliku razliku u tome koliko novca plaćate pa svakako pročitajte sitna slova kako biste mogli odrediti kako će vaš APR izgledati tijekom držanja kreditne kartice. Ovo su dvije najčešće vrste APR-a, ali postoje i drugi, tako da čitanjem sitnog tiska možete biti informirani.

Navika # 2 Plaćanje našeg duga u cijelosti svaki mjesec.
Ako vam je ovo navika, tada želite karticu koja ima razdoblje odgode br. 1 koje u biti kaže da ako svaki mjesec u cijelosti platite svoj dug, nećete imati financijskih troškova. #2 Bez godišnje naknade. #3 Nagrade neke vrste. Na kraju krajeva, postoji mnogo izdavatelja kartica koji se natječu za vaše poslovanje, a možda ćete biti i nagrađeni za korištenje njihove kartice i dobar klijent. Ta bi osoba također trebala biti svjesna specifične strategije korištenja koja je navedena u drugom članku koji sam napisao, a koji se može pronaći u odjeljku s resursima pod člancima o kreditnim karticama na mojoj web stranici na koju se upućuje u odjeljku za autore koji slijedi nakon ovog članka. Članak je pod naslovom “Kreditne kartice, tajne o tome kako one utječu na vašu kreditnu sposobnost”, ako vam je to navika, ozbiljno, pročitajte ovo, moglo bi značiti razliku između dobre i loše kreditne sposobnosti.

Navika/okolnost # 3 Putovanje
Mnogi ljudi često putuju i nemaju nagradnu karticu koja ih nagrađuje besplatnim putovanjem zrakoplovom. Ako ovo smatrate programom koji nudi kompenzaciju za stvari stavljene na karticu tijekom putovanja zrakoplovom, neki od tih programa mogu biti velikodušni i ponuditi sigurnost za putnika. Moj prijatelj dobio je dovoljno zračnih milja od svoje uobičajene upotrebe kartice da odvede svoju peteročlanu obitelj na odmor na Havaje iz Kalifornije, a nije platio ni lipe za zrakoplovne karte. Nekoliko stvari koje treba zapamtiti o ovim karticama je broj 1. One često imaju godišnju naknadu koja se općenito kreće od 25 do 75 dolara, ali ako dovoljno koristite svoju karticu i dovoljno putujete, to nije faktor. #2 Neki od njih imaju malo višu godišnju postotnu stopu, ali mogu imati i razdoblje odgode, pa ako svaki mjesec u cijelosti plaćate svoj dug, to nije faktor. #3 Kao i u slučaju prijave s bilo kojom kreditnom karticom, pročitajte sitna slova. Upravo sam razgovarao sa svojim prijateljem koji mi je ispričao priču koju sam čuo toliko puta prije, kad je bio mlad dobio je kreditnu karticu i nije čitao sitna slova. Kao što možete zamisliti, koristio je svoju karticu na takav način da je napravio naknade koje nije mogao platiti na vrijeme. Kreditne kartice treba koristiti ispravno, kada se to radi, dobri kreditni rezultati i tako se može postići pozicija financijske poluge, kada se koriste na neodgovarajući način, loši kreditni rezultati, uz žaljenje i financijski izazovne okolnosti.

Navika # 4. Kupujemo uvijek iznova na određenim mjestima.
Ako dobijemo gorivo na istoj benzinskoj crpki svaki tjedan ili pijemo Starbucks svaki dan ili idemo u Disneyland svaki mjesec
ili kupujemo knjige od pansionskih knjiga svakih… i popis ide dalje. Ako smo to mi, trebali bismo pokušati pronaći kreditnu karticu koja nam vraća %1 do %10 posto za kupnje u našoj prodajnoj trgovini, drugi će vratiti 1% do 5% gotovine na našu karticu za kupnje u odaberite trgovine. Trenutno se sve vrti oko kartica koje vraćaju %1 do %10 za kupnju goriva. S obzirom na to kako cijene plina rastu, ovo nije loša ideja. Neke od ovih kartica imat će i druge izvrsne značajke poput bez godišnje naknade. i možda nisku uvodnu APR.

Navika #5 Ponekad kasnimo s plaćanjem računa.
Mnoge banke izdavatelji kreditnih kartica naglo će podići vaš APR ako zakasnite čak i s jednom uplatom.
Ponekad datum dospijeća plaćanja neće imati samo dan nego i vrijeme kao što je 13:00. Ako kasnite 1 minutu, vaša cijena raste kao da imate moć nad dostavom pošte. Ako je ovo, budi oprezan. Samo napomena, ovo se ipak svakome može dogoditi, nepredviđene situacije se događaju svaki dan. Ako vam se ovo dogodi, nije kraj svijeta. Obično se banke izdavatelji neće javljati kreditnom uredu trideset dana nakon datuma dospijeća, tako da ako platite prije toga, bit ćete u redu. Možda imate veći APR, ali vaša kreditna sposobnost neće biti povrijeđena, a to je stvar koju stvarno ne želite da se dogodi. Što se tiče ove posljednje točke, ne vjerujte mi na riječ, saznajte od banke izdavatelja koja je njihova politika u vezi s izvješćivanjem i odaberite karticu u skladu s tim. Vjerujte mi da je ovo važna značajka koju treba znati

Okolnost #6 Osporena kreditna sposobnost ili bez kreditne sposobnosti ili nikada prije nije imao kreditnu karticu.
Ako je ovo, razmislite o kreditnoj kartici za obnovu kredita, kao što je osigurana kartica. S ovom vrstom kartice uplaćujete novac na račun i onda dobivate karticu koja je jednaka vašem depozitu, na taj način ne možete prekoračiti svoj limit, a za ovu vrstu kreditne kartice može se kvalificirati baš svatko. jer na taj način imate priliku izgraditi kreditnu povijest, a ako svoju karticu upotrebljavate na odgovarajući način i plaćate na vrijeme, često će banka izdavatelj ovu osiguranu karticu pretvoriti u nezaštićenu. Ovo može biti vrlo efikasan način ponovnog uspostavljanja kredita ili dobivanja kreditne kartice po prvi put.

Okolnost #7 imamo postojeće stanje na kreditnoj kartici
Možda imamo saldo od 9000 USD na kreditnoj kartici i jednom smo zakasnili s plaćanjem, pa su kamate porasle, no još uvijek imamo dobar kredit i općenito smo dobar klijent, osim tog jednog zakašnjelog plaćanja. Mogli bismo razmotriti kreditnu karticu za prijenos stanja. Stvari koje želimo potražiti su #1 postoji li naknada za prijenos stanja na novu karticu i koliko je #2 APR prijenosa stanja fiksan za vrijeme trajanja stanja ili će porasti nakon 6 mjeseci na godine, čak i ako poraste nakon 6 mjeseci, to bi mogla biti dobra strategija ako ga planiramo otplatiti prije toga ili ako ga planiramo ponovno prenijeti, a ponekad ove godišnje kamatne stope koje porastu nakon 6 mjeseci do godinu dana mogu biti 0%. To bi moglo imati smisla čak i ako je naš APR bio nizak na našoj prethodnoj kreditnoj kartici jer jednostavno ne možete pobijediti 0%.



Okolnost #8. Imamo odličan kredit
Tada bismo trebali moći pronaći kreditnu karticu koja ima sve značajke koje možemo razumno očekivati po cijenama koje su izuzetno konkurentne.

Okolnost #10 mi smo student.
Studenti bi trebali razmisliti o studentskim kreditnim karticama jer ako nikada prije nisu imali kreditnu karticu, imat će bolje šanse za dobivanje studentske kreditne kartice budući da izdavatelji studentima daju više prostora. Studije su otkrile da su studenti često odgovorniji s kreditnim karticama od ostalih mladih te je vjerojatnije da će platiti ono što duguju.

Nadamo se da je ovaj članak bio od pomoći. Znam da se ovaj članak nije i nije mogao pozabaviti svim problemima s kojima se suočavamo kada razmišljamo o tome kako odabrati kreditnu karticu, ali ovo su neke od tema o kojima se najviše postavlja pitanje. Postoje mnoge karte koje su hibridne i obuhvaćaju mnoge navike i okolnosti, tako da možda nećemo biti izolirani na jednu okolnost ili naviku. Ako trebate više informacija u vezi s kreditnim rezultatima kreditnih kartica, ponovnim povećanjem kreditne sposobnosti. Posjetite centar za resurse mojih web stranica. Adresu web stranice možete pronaći u okviru za autora u nastavku.