HEKLANJE

Kreditne kartice: ne pravite velike račune

TEMU APP 100 E KUPON

Ne postoji ništa uzbudljivije od posjedovanja kreditne kartice i uživanja u slobodi trošenja. Želite tu skupu haljinu – koristite karticu. Oduvijek ste željeli svojoj ženi kupiti taj lijepi komad nakita – pa zašto ne? Samo koristite karticu. Što kažete na toliko željeni odmor u planini? Ne možete si to priuštiti? Zašto ne? Samo koristite karticu. I prije nego što shvatite, podigli ste račun, dosegnuli ste gornju granicu i na mjestu ste. Kako vratiti i izvući se iz ovog nereda?

Milijuni Amerikanaca su to iskusili i borili se da se izvuku iz ovog dugovnog blata. Ali to je doista jako teško. Možda čak imate više od jedne kartice, što vas dovodi u veću zbrku s velikim dugovima koje morate očistiti. Zaista teška i vrlo uznemirujuća situacija. Zapamtite, svaki put kada koristite karticu i ne vratite cijeli iznos, plaćate kamatu. Znate li koliko plaćate? Znate li da također morate platiti godišnje naknade i financijske troškove? Znate li da morate platiti ogromne kamate kada uzmete gotovinski predujam na kreditnu karticu? Predujam u gotovini na vašoj kreditnoj kartici vjerojatno je najgora stvar koju možete učiniti osim ako nije apsolutno neophodno. Naknade koje plaćate tvrtki mogu vas financijski očistiti ako niste budni.



Dobili ste ovu zaista obećavajuću ponudu od kartičarske kuće koja kaže da će preuzeti cjelokupni dug s vaše druge kreditne kartice uz niske kamatne stope. Najprimamljiviji i mnogi građani SAD-a prihvatili su ponudu samo da bi shvatili da iako vam u početku nude niske kamatne stope, nakon prve godine kamatne stope rastu. Međutim, najčešće nude niske kamatne stope zbog čega se isplati prenijeti nepodmireni saldo s drugih kartica i stoga smanjuju vaš saldo za otplatu. Osigurajte da se ovaj nizak interes nastavi i nakon početnog razdoblja.

Molimo vas da ne ulazite u sustav plaćanja izdavatelju kreditne kartice samo minimalnog iznosa koji se od vas traži. Ovo je najbolji način da skupite ogroman iznos na svojoj kreditnoj kartici dok ne dođete do točke s koje nema povratka, a tada bude prekasno. Imate ogroman račun za platiti, a nemate dovoljno vremena i novca. Plaćanje cijelog salda ili čak više od minimuma osigurat će veću uštedu na kamatama. Platite koliko god možete svaki mjesec kako biste uživali u čistoj listi.

Vrlo je lako postati žrtva zamke kreditne kartice, a iz nje se teško izvući. Budite prisebni i pokušajte izbjeći ovaj problem koji se danas vrlo često susreće među građanima Sjedinjenih Država, bez obzira na dob, prihode itd.

Imate li financijsku fobiju?

Sa stalno rastućom razinom osobnog duga koji se prijavljuje, zajedno s rekordnim brojem stečajeva i insolventnosti, nikoga ne iznenađuje da