HEKLANJE

Uvod u terminologiju kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Otkako je Stacey Smith dobila svoju kreditnu karticu, pokušavala je dekodirati vanzemaljske uvjete kreditnih kartica koje koriste kartičarske kuće. Dešifriranje uvjeta kreditne kartice zadatak je sam po sebi! Tvrtke koje izdaju kreditne kartice koriste otmjeni jezik, koji mi ne koristimo u svakodnevnoj upotrebi. Toliko da je čak i ispunjavanje obrasca za prijavu muka. Ono što je potrebno je dobar pojmovnik kreditnih kartica koji će smrtnicima poput nas omogućiti razumijevanje pojmova kreditnih kartica.

Pripremili smo jednostavan pojmovnik kreditnih kartica. Jednostavnim riječima, to je kartica koja se može koristiti za dobivanje gotovine, roba ili usluga do propisanog kreditnog limita. Pojmovnik pokriva neke od najčešće korištenih termina za kreditne kartice.



Počnimo s najosnovnijim “brojem računa”. Odnosi se na jedinstveni broj koji se dodjeljuje svakoj kreditnoj kartici. Sljedeće u uvjetima kreditne kartice dolaze “godišnje naknade”. Neki od vlasnika kreditne kartice naplaćuju godišnje držanje kartice. To je poznato kao godišnje naknade. Još jedan izraz kreditne kartice koji bi se često koristio je “APR”. To je stopa po kojoj vam kartičarske kuće svake godine naplaćuju vaš račun.

Nijedan rječnik pojmova kreditne kartice nije potpun bez pojma “prijenos stanja”. To jednostavno znači prebacivanje vašeg kreditnog stanja s jednog kreditnog računa na drugi. Pomaže u uštedi plaćanja kamata. Pojam kreditne kartice koji se većina ljudi boji susresti u terminima kreditne kartice je “loša kreditna sposobnost”. To znači loš ili loš kreditni rejting. To može biti uzrokovano kašnjenjem plaćanja, prekoračenjem ograničenja kartice itd.

U terminima kreditne kartice, sljedeća riječ bi bila “predujam u gotovini”. Gotovinski predujam znači kredit uzet putem Vaše kreditne kartice, korištenjem bankomata. Zatim u pojmovniku kreditnih kartica dolazi “kreditno izvješće”. To je evidencija vaše kreditne povijesti koju zajmodavci obično koriste kako bi odlučili trebaju li vam posuditi novac ili ne i koliko.

U terminima kreditnih kartica, također ćete pronaći izraz “debitna kartica”. Debitna kartica vam omogućuje da trošite novac na saldo koji je dostupan na vašem računu – obično s tekućeg ili štednog računa.

Sljedeći na našem popisu uvjeta kreditne kartice je “razdoblje počeka”. To je vremensko razdoblje između datuma transakcije i datuma naplate kada se plaćanje može izvršiti bez stvaranja bilo kakve kamate.

Ako prolazite kroz novčanu krizu, ovaj izraz kreditne kartice je ključan za razumijevanje – “minimalno plaćanje”. Minimalna uplata je najmanja uplata koju možete platiti da bi vaš račun bio u dobrom stanju.

Drugi vrlo važan pojam kreditne kartice koji treba razumjeti je “PIN broj”. To je sigurnosni kod koji vam je potreban za autorizaciju prilikom obavljanja novčane transakcije putem vaše kreditne kartice.



Sljedeći rok kreditne kartice je “unaprijed odobren”. To znači klijent koji je već prošao početnu evaluaciju kreditnog ureda.

Nadamo se da ćete sada imati više samopouzdanja u korištenju svoje kreditne kartice, a da vam barem uvjeti kreditne kartice imaju smisla!

Blog i ping – Osnove

Blogovi i ping danas su najčešće korištene riječi u IT sektoru. Ove dvije riječi danas su svima na usnama. Pa

Kako piti vodu?

Voda je izvor svih živih bića. Ljudsko se tijelo uglavnom sastoji od vode (70%). Međutim, prema statistikama, količina vode koju