HEKLANJE

Važne karakteristike kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

U današnje vrijeme smatram da većina vas ima kreditnu karticu, ali posjedovanje kreditne kartice bez osnovnih podataka o njoj moglo bi biti štetno za vaš financijski ulog. Kreditna kartica je instrument kojim se lako može kupiti nešto pri čemu taj novac dugujete osobi koja vam je izdala kreditnu karticu.

Postoji bezbroj značajki kreditne kartice koliko ih ima.



1. Prva i najvažnija značajka bilo koje kreditne kartice je kamatna stopa koju ste dužni platiti na neplaćeni iznos. U slučaju većine kartica, imate 30 dana da izvršite plaćanje za bilo koju početnu kupnju, a ako platite ostatak u cijelosti, postoje neke kartice koje čak ne naplaćuju nikakvu kamatu. Ako se troškovi ne plate u roku od 30 dana, preostali iznos se naplaćuje s kamatnom stopom. Ova kamatna stopa ovisi o nizu čimbenika kao što su trenutni APR i vaš kreditni rejting.

2. Druga značajka kreditne kartice je kreditni limit koji je iznos novca koji možete naplatiti prije nego što vas kreditna tvrtka prekine. Kreditni limit također ovisi o vašem kreditnom rejtingu jer ako imate dobar kreditni rejting tada ćete dobiti viši kreditni limit.

3. Još jedna značajka koju većina vas previdi su naknade povezane s posjedovanjem kreditne kartice poznate i kao “godišnje naknade”. Mnogi krediti nemaju godišnju kreditnu naknadu, ali postoje druge uključene naknade kao što su naknade za gotovinski predujam, naknade za zakašnjela plaćanja, naknade za prijenos stanja koje često dovode do viših kamata u odnosu na naknade za povećanje kreditnog limita, naknade za povrat predmeta i mnoge druge naknade koje morate pregledati prije korištenja kartice.

4. Postoje uglavnom tri vrste karata, naime; obične kreditne kartice, premium kartice i osigurane kreditne kartice. Zaštićena kreditna kartica traži od vas sigurnosni polog i što je polog veći, to je veći kreditni limit. Redovni krediti ne zahtijevaju nikakav kreditni depozit, ali nemaju mnogo značajki i pogodnosti. Premium kreditne kartice imaju najviše kreditne limite i obično dolaze s dodatnim značajkama kao što su jamstva za proizvode, hitne usluge itd.

5. Još jedna značajka je rabat koji dobivate na kupljene artikle, pri čemu ga neke kartice nazivaju poticajima za povrat novca. Na primjer, kupite 100 USD i dobit ćete postotak novca natrag, ali taj postotak ovisi o kartici koju imate.

Kupite cvijeće online

Kada se pojave prilike u kojima trebamo poslati, održati korak ili čak dati poseban dar, cvijeće je jedan znak koji