HEKLANJE

Više o implantatima za dojke

TEMU APP 100 E KUPON

Implantati za grudi koriste se kako bi ženama olakšali postizanje željene veličine i oblika grudi. Mnoge žene diljem svijeta nezadovoljne su veličinom svojih grudi. Često traže izlaz kako bi ispunili svoje težnje.

Postoji nekoliko načina na koje se može ići za ugradnju grudnog implantata. Ovi implantati su kombinacije ‘punjeni fiziološkom otopinom’, ‘punjeni silikonskim gelom’, ‘silikon-fiziološka otopina’, postupci ‘PVP-Hydrogel’ i ‘punjeni biljnim uljem’. Ponekad možete odabrati zaobljeni implantat za grudi ili anatomski implantat za grudi. Dok zaobljeni implantat daje puniji gornji dio prsnog koša i dekoltea, anatomski implantati (koji se često nazivaju kapljičasti) daju vašem gornjem dijelu prsnog koša prirodniji izgled.



Možete osjetiti glatku ili teksturiranu vanjsku površinu implantata za grudi. Iako mogu postojati neki štetni učinci nakon ugradnje implantata u grudi, teksturirani implantati pomažu smanjiti negativne učinke stvaranja kapsule oko implantata. Različite kirurške tehnike također se koriste u grudnim implantatima. Morate znati da implantati za grudi dolaze u mnogo veličina ovisno o vašim željama i fizičkom stanju.

Kakve su različite vrste implantata?

U procesu ugradnje grudnih implantata “punjenih fiziološkom otopinom” fiziološka otopina ili sterilna slana voda kirurški se umeću što omogućuje određenu prilagodbu veličine vaših grudi. Mnogi plastični kirurzi vjeruju da ova vrsta implantata ima veću stopu ‘curenja i ispuhivanja’ od postupka implantata sa ‘silikonskim gelom’. Ali ne brinite; ako fiziološka otopina iscuri u tijelo, apsorbira se bez ikakve štete.

U postupku ugradnje implantata u grudi sa silikonskim gelom, ovojnica od elastomera ispunjena je prozirnim, ljepljivim, gustim ‘želeastim’ oblikom silikona koji vrlo podsjeća na konzistenciju tkiva dojke. Silikonske implantate za dojke naširoko koriste plastični kirurzi i kirurzi za ‘promjenu spola’ diljem svijeta. U slučaju implantata za grudi punjenih biljnim uljem, punjeno je prirodno biljno ulje ili trigliceridno ulje (zvano Trilucent) koje nudi veću sigurnost ženama.

Grudni implantat postao je jedna od najčešće izvođenih kozmetičko plastičnih operacija za uljepšavanje tijela. Grudni implantat tehnički poznat kao ‘augmentacijska mamoplastika’ je kirurški zahvat kojim se povećava veličina i oblik ženskih grudi.

Vaši troškovi ugradnje grudnog implantata mogu varirati ovisno o opcijama koje ste odabrali. Prosječna cijena implantata grudi kreće se od 4.000 do 9.000 USD po postupku. Vrijedno je razgovarati o mnogim stvarima, uključujući financiranje grudnih implantata tijekom konzultacija s vašim kirurzima.

Rizici implantata dojke.



Žene se općenito suočavaju s problemima implantata dojke kao što su otvrdnuće dojke, stvaranje kapsule ili zaobljeniji izgled nakon implantacije. Neki od mogućih problema s implantatom dojke povezani su s kirurškim zahvatom, dok su drugi povezani sa samim implantatom. Problemi s implantatima grudi koji mogu biti ozbiljni po prirodi ne događaju se često.