HEKLANJE

Vježbanje i vaš ten

TEMU APP 100 E KUPON

Istina je – redovita tjelovježba hrani kožu cijelog tijela svježom krvlju, hranjivim tvarima i kisikom. U isto vrijeme, povećani protok krvi i cirkulacija koji dolaze s vježbanjem pomažu u izvlačenju toksina iz tijela, poboljšavajući stanje svih vitalnih organa, uključujući epidermu.

Mnogi ljudi misle da znoj može izazvati pojavu akni. Zapravo, znojenje je izvrsno za zagušenu kožu – ono potiče ispiranje nečistoća iz epidermalnog sloja i čisti pore. Štoviše, energična tjelovježba zapravo ispravlja hormonsku neravnotežu koja može izazvati mrlje, čime se smanjuje vjerojatnost izbijanja. Kako? Bilo koja fizička rutina u kojoj uživate – joga, trčanje, vožnja bicikla, spinning, pilates, boks itd. – smanjuje stres s kojim se svakodnevno susrećete, pomažući u sprječavanju akni povezanih sa stresom.



Vježbanje možda nije čudotvorni lijek za sve – još uvijek možete povremeno osjetiti prištiće – ali će vaše akne gotovo sigurno biti manje ozbiljne i kraće trajati.

Vježbanje je također izvrsno za druga stanja kože koja možda uopće nemaju veze s aknama. Brinete li se da će vaša koža izgubiti elastičnost ili postati tanja i manje otporna? Ovo je čest problem za mnoge od nas kako starimo. Kako starimo, počinjemo gubiti kolagen, zbog čega izgledamo mršavo ili umorno. Tjelesna aktivnost zapravo može pospješiti rast kolagena u stanicama vaše kože, podižući kožu lica i čineći da izgledate mlađe i živahnije.

A ako ste zabrinuti zbog bora, razmislite o ovome: opuštanje koje dolazi nakon naporne vježbe ima učinak da vaši mišići, uključujući mišiće lica, omekšaju. To znači da će vaše bore izgledati manje izražene, pridonoseći mladolikom izgledu koji pokušavate njegovati.

Manji struk, bolji tonus mišića, mekša koža, manje mrlja i sveukupno mlađi i svježiji izgled? Zaista nema razloga da ne vježbate redovito!