HEKLANJE

Vodič za njegu kože protiv starenja

TEMU APP 100 E KUPON

Zašto koža novorođenčeta kod mnogih od nas može izazvati osjećaj zavisti? Jednostavno zato što, kako starimo, naša koža gubi onaj satensko-glatki osjećaj koji je nekada imala. Naše okruženje, naše godine, ono što jedemo i količina sna igraju ulogu u izgledu i osjećaju naše kože.

Budući da većina nas u nekom trenutku života nije slijedila sva pravila pravilne njege kože, možda smatramo da je sada prekasno učiniti nešto po tom pitanju. Srećom, ima nade! Pogledajmo nekoliko alata koji mogu pomoći usporiti proces starenja i dati našoj koži mladenački sjaj:



1. Ono što jedete jeste
Sjećate li se one stare izreke? Istina je da konzumiranjem voća i povrća, posebno voća jarkih boja i lisnatog povrća, svom tijelu dajemo vitamine i antioksidanse koji sprječavaju razgradnju kolagena i elastina u našoj koži. Također je važno piti vodu svaki dan. Studije govore o različitim količinama koje treba piti, od 2 čaše do 8, ali sve se slažu u jednom: pijenje vode je dobro za vas!

2. Vlaži, hidratiziraj, hidratiziraj
Razmislite o svim toplim tuševima i kupkama koje ste uzeli; naravno, čiste kožu, ali je i isušuju. Naša koža također postaje suša kao dio procesa starenja. Dakle, najbolja stvar za borbu protiv suhoće je, naravno, nabaviti hidratantnu kremu i nanijeti je! Vaša lokalna drogerija ili kozmetički spa centar prodaje velik izbor hidratantnih krema, a jedna od njih bit će baš ona prava za vašu kožu. Pitajte savjetnika za ljepotu ili ljekarnika za pomoć ako niste sigurni koji kupiti.

3. Izlaganje suncu = šteta od sunca
Možete uživati u toplini sunca bez oštećenja kože jednostavnim nošenjem kreme za sunčanje. Preporuča se SPF 15 ili više, a važno je ponovno se nanijeti ako ste dulje vrijeme vani ili ste plivali ili vježbali. UVA i UVB zrake koje dolaze od sunca doprinose borama, suhoći i naravno opeklinama. Postoji i rizik od raka kože. Stoga, odvojite nekoliko minuta da se namažete kremom za sunčanje i zabavite se na otvorenom dok njegujete svoju kožu!

4. AHA faktor
AHA ili alfa hidroksi kiselina je kemikalija koja se obično nalazi u hidratantnim kremama i drugim proizvodima za njegu kože. Ako vaša koža izgleda bez sjaja, AHA djeluje tako da se riješi starih stanica kože i daje vašoj koži mek i zdrav izgled.

5. Naspavajte se
Odvojite vrijeme za spavanje – barem 7 do 8 sati po noći. Dok spavamo, naše se tijelo puni i priprema za novi dan. I naša koža se puni. Stoga, bez obzira na to koliko vam je dan naporan, pripazite na taj sat i prije nego što bude kasno, odvojite nekoliko trenutaka da se opustite i opustite. To će vam pomoći da dobijete miran san koji je potreban vama i vašoj koži.

Darko Rundek – Ruke

Grane smo na vjetru – Apokalipso, 1997 Darko Rundek (born January 30, 1956) is a Croatian rock singer, songwriter, poet,