HEKLANJE

Vodič za početnike za isporuku ulazne pošte ISP-a

TEMU APP 100 E KUPON

Raspravljali smo o stavljanju na crnu listu, želio sam provesti neko vrijeme gledajući gdje guma pogađa cestu za isporuku e-pošte: ulaznu poštu ISP-a.

Budimo vrlo jasni o ovome za kampanje usmjerene na potrošače, postoje 4 glavna ISP-a koji upravljaju većinom potrošačkih pretinca za pristiglu poštu.



• MSN/Hotmail

• Yahoo Mail

• AIM Mail

• Gmail

Što to znači?
U osnovi osim ako svaka od ovih platformi e-pošte ne prenese vašu poruku u primarnu mapu, vaša kampanja e-pošte je daleko od optimizirane.

Što uzrokuje isporuku pošte u mapu za masovnu/neželjenu poštu?
Svi ovi ISP-ovi dopuštaju svojim korisnicima prijavu neželjene pošte pomoću gumba “prijavi neželjenu poštu”. ISP koristi ove povratne informacije za izradu profila za vašu poštu. Ako korisnici prijavljuju vašu poštu kao neželjenu poštu, naići ćete na probleme.

Što mogu učiniti kako bih bio siguran da ne stvaram pritužbe na spam od ISP-a?
AOL preporučuje da pritužbe na neželjenu poštu budu ispod 1-3 posto prometa, ovisno o količini. Ova brojka je jedinstvena za AOL-ovu korisničku bazu; previše je velikodušan kada se primjenjuje kao opći standard. Biti na ili ispod raspona od jedne pritužbe na 6000 do 8000 poruka ili 0,013 posto.



Smanjite pritužbe

Minimiziranje žalbi uvijek počinje praksama koje se koriste za prikupljanje adresa e-pošte. Sada bi trebalo biti očito da vas slanje neželjene e-pošte samo dovodi u nevolje. Liste za slanje e-pošte s najnižim stopama pritužbi su ili potvrđena prijava ili pravilno upravljana jedinstvena prijava. Ako imate solidan popis temeljen na dopuštenjima, ali još uvijek smatrate da su pristigle pritužbe veće od optimalne stope ili rastu, razmislite o sljedećem:

• Brendirajte svoje naslove. Sustavi e-pošte s gumbima za pritužbe na neželjenu poštu nude to na razini ulazne pošte. Primatelj treba samo skenirati retke predmeta i odlučiti koje poruke neće odmah izbrisati. Predmet kao što je “Uzbudljive ponude za tebe, Bob!” sigurno će biti označeno kao spam. Razmislite o korištenju naziva vaše tvrtke ili biltena u zagradama na početku naslova.



• Razmotrite mogućnost uključivanja uputa za otkazivanje pretplate na vrhu vaše e-pošte, uz podnožje. Neki korisnici koriste gumb “prijavi neželjenu poštu” kao metodu odjave pretplate i neće se pomicati kroz cijelu poruku kako bi pronašli tu vezu.

• Uključite upute za korisnike da vašu domenu stave na popis dopuštenih. Ovo sprječava filtar koji se temelji na korisniku da pogrešno zamijeni vašu poruku za neželjenu poštu i preusmjeri je u mapu neželjene pošte ili doda “[SPAM]” pred predmet poruke.

• Osigurajte stranicu za ažuriranje postavki. Otkrijte kako će vaša organizacija koristiti adrese e-pošte pretplatnika i koliko često. Omogućite pretplatnicima da odaberu postavke na obrascu za prijavu i povežu iz e-pošte na stranicu za ažuriranje postavki ili profila.



• Izbjegavajte neželjeni sadržaj. Pokušajte ne koristiti kričave, podebljane fontove; velika, crvena slova i slično. Izbjegavajte slike loše kvalitete kompresije. Čist, čitljiv dizajn vjerojatno neće biti pogrešno protumačen kao neželjena pošta.

• Ne pretjerujte s e-poštom. Ako primatelji očekuju od vaše tvrtke nekoliko informativnih poruka e-pošte svaki mjesec, nemojte odjednom početi slati dvije ili tri svaki tjedan.

• Ne šaljite neočekivanu e-poštu. Ako su pretplatnici odabrali primanje vašeg newslettera “Trendovi i savjeti”, nemojte im slati poruke e-trgovine koje se teško prodaju, osim ako to nisu jasno zatražili.

• Uključite informacije o uključivanju. Ako je moguće, dodajte informacije o administratorskom području svoje e-pošte, kao što je adresa e-pošte pretplatnika, datum uključivanja i način na koji se potencijalno pretplatila (registracija proizvoda, obrazac za preuzimanje bijelog papira, ulazak u nagradnu igru itd.). Budući da mnogi pretplatnici dnevno primaju desetke komercijalnih poruka e-pošte, lako je zaboraviti prijaviti se za vaš newsletter — i potom podnijeti žalbu.

Što mogu učiniti da testiram isporučivost svog ISP-a?
Preporučujemo da koristite uslugu kao što je EmailReach. Njihova probna verzija je besplatna i za otprilike 5 minuta će vas obavijestiti gdje ste.

Slijeđenje ovih smjernica trebalo bi vam pomoći da izbjegnete masovno mapiranje od strane glavnog ISP-a.

4 tajne izvrsnog izgleda stranice

Dizajneri, posebno početnici, izbezumljeni su oko toga kako to učiniti. Mora biti atraktivan, zadivljujući, jednostavan za korištenje i funkcionalan. Dakle,

Osnovna SEO mudrost

Ovo je priča o jadniku s nesposobnom domenom koji je želio izgraditi web mjesto prilagođeno vrlo konkurentnoj ključnoj riječi i

Savjeti za ljepotu za mladenku

Svaka mladenka želi da je njezin mladoženja prihvati ‘takvu kakva jest’, a to uključuje njezinu prirodu, njezin izgled i njezinu