HEKLANJE

Vodič za početnike za zarađivanje novca na internetu

TEMU APP 100 E KUPON

Autorsko pravo 2006 Anwar Ahmed Ally

U redu, ovo čitate jer želite zaraditi novac na internetu. Prilično ste novi u ovome, pa vam treba pomoć. Pa, čitate pravi članak. Pokušat ću vam pokazati osnove o tome kako započeti pothvat zarađivanja novca na mreži što je prije moguće.



Internet, zbog svoje velike veličine, može biti neodoljiv za pridošlicu, posebno ako postoji toliko mnogo različitih vrsta unosnih mogućnosti. Za početak slijedite ove jednostavne korake.

1. KORAK: Shvatite kako se zarađuje novac na internetu

U svom najjednostavnijem obliku, novac se može zaraditi na internetu na otprilike tri načina:

Postavljanjem vlastite web stranice

Web stranica može biti idealan način da zaradite novac online. Međutim, treba istaknuti da morate biti spremni uložiti puno truda i imati puno strpljenja. Vaša web stranica može zaraditi tako što ćete na njoj ponuditi proizvod ili uslugu ili ostvariti prihod od oglašavanja ili oboje. Na web-mjestu možete prodati gotovo sve, ali preporučuje se da počnete s artiklima koji se mogu odmah preuzeti, poput softvera ili e-knjiga. Ovo vas pošteđuje agonije i dodatnog posla posebnog slanja fizičkih predmeta diljem svijeta.

Počet ćete odabirom naziva domene, registracijom i hostingom svoje stranice. Morate dizajnirati stranicu koja će odgovarati vašim potrebama i onome što imate za prodaju. Možete koristiti usluge web dizajnera da to učini umjesto vas ili ako ste kreativna vrsta s razumnim informatičkim znanjem i zdravim razumom, možete ovo učiniti sami – nije tako teško!

Također ćete trebati mogućnost prihvaćanja plaćanja kreditnom karticom od svojih kupaca. Ovih je dana to postalo relativno lako učiniti jednostavnim korištenjem procesora treće strane. Potražite ih na tražilicama. Zatim trebate reklamirati svoju web stranicu putem plaćenih oglasa ili korištenjem dobrih Seo (optimizacija za tražilice) tehnika kako bi vaša stranica bila dobro rangirana u tražilicama.



Alternativna metoda zarađivanja putem web stranice je nuđenje besplatnog, korisnog i kvalitetnog sadržaja koji je privlačan korisnicima. Nakon što ste izgradili pristojan broj redovitih posjetitelja, hostirajte Google Adsense oglase. Google će vam platiti proviziju za sve svoje oglase koje netko klikne na vašoj web stranici. Također možete sami ponuditi plaćeno oglašavanje drugim web stranicama putem tekstualnih ili banner oglasa.

Obavljajući neku vrstu online posla za tvrtku

Postoje brojne prave tvrtke koje nude rad na pola radnog vremena običnim pojedincima. Možete pronaći istraživački rad, provođenje anketa, prikupljanje podataka, tipkanje itd. Možete pronaći te tvrtke tražeći ih na tražilicama.



Sudjelovanjem u affiliate programima

Partnerski programi popularni su kod onih koji rade kod kuće. Affiliate program je jednostavno reklamni/marketinški program koji vodi tvrtka/web stranica u kojem oni navode članove da upute posjetitelje na njihovu stranicu. Članovi se plaćaju po posjetitelju ili po registraciji ili kombinaciji obojega. Većina partnerskih programa je besplatna za pridruživanje, a tvrtka će vam pružiti pomoć za marketing/oglašavanje u obliku tekstualnih oglasa, prodajnih kopija, natpisa itd. za korištenje. Sasvim je u redu da sudjelujete u više affiliate programa u isto vrijeme – to uvelike povećava vaše šanse za uspjeh. Usput, affiliate aktivnosti stvaraju veliku količinu internetskog prometa. Kako biste dodatno povećali svoje šanse za uspjeh s affiliate programima, pridružite se samo etabliranim tvrtkama koje nude cijenjene i popularne proizvode ili usluge.

2. KORAK: Odlučite u čemu se osjećate ugodno



Sada kada imate kratku ideju o najpopularnijim metodama zarađivanja novca, trebate odlučiti koja vam se sviđa. Nakon što to učinite, slobodno istražite više u tom području i pokušajte dobiti što više informacija. Poigrajte se s nekoliko ideja dok ne budete sigurni što želite učiniti.

3. KORAK: Pronalaženje prave prilike

Nakon što ste odlučili što želite raditi, sada morate pronaći pravu priliku. Ako ste odlučili pokrenuti vlastitu web stranicu, morate odrediti o čemu će se ona baviti. Najbolje ga je temeljiti na nečemu o čemu imate prilično znanja ili do čega ste strastveni. Ako ste odlučili krenuti affiliate putem ili raditi online za tvrtku, pobrinite se da imate posla s renomiranom tvrtkom koja plaća odmah. Upotrijebite tražilice kako biste pronašli moguće tvrtke, a zatim tim tvrtkama pošaljite e-poštu sa svim pitanjima koja imate. Zatražite reference (ljude koji rade za ovu tvrtku) i kontaktirajte te ljude o njihovim iskustvima.

Slijeđenje ovih jednostavnih koraka trebalo bi vas vrlo brzo dovesti na pravi put. Sve najbolje!