HEKLANJE

Vodič za usporedbu kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Kupovanjem kreditne kartice možete uštedjeti novac na kamatama i naknadama. Htjet ćete pronaći onaj sa značajkama koje odgovaraju vašim potrebama. Ove vam informacije mogu pomoći

  • Razumijevanje značajki kreditnih kartica
  • Usporedite značajke i troškove kreditne kartice
  • Upoznajte se sa svojim pravima kada koristite svoju kreditnu karticu
  • Podnesite žalbu ako imate problema s kreditnom karticom

    Kako ćete koristiti svoju karticu?



    Prvi korak u odabiru kreditne kartice je razmišljanje o tome kako ćete je koristiti.

  • Ako očekujete da ćete uvijek plaćati svoj mjesečni račun u cijelosti–a druge značajke kao što su milje za česte putnike vas ne zanimaju–vaš najbolji izbor bi mogla biti kartica koja nema godišnju naknadu i nudi dulje razdoblje odgode.
  • Ako ponekad prenosite stanje iz mjeseca u mjesec, možda ćete biti više zainteresirani za karticu s nižom kamatnom stopom (izraženom kao godišnja postotna stopa ili APR).
  • Ako očekujete da ćete svoju karticu koristiti za gotovinske predujmove, trebali biste potražiti karticu koja ima nižu kamatnu stopu i niže naknade za gotovinske predujmove. Neke kartice naplaćuju viši APR za predujmove u gotovini nego za kupnje.

    Koji je APR?

    Godišnja postotna stopa – APR – način je navođenja kamatne stope koju ćete platiti ako prenesete stanje, podignete predujam u gotovini ili prenesete stanje s druge kartice. APR navodi kamatnu stopu kao godišnju stopu.

    Koliko traje razdoblje odgode?

    Razdoblje odgode je broj dana koje morate platiti u cijelosti svoj račun bez pokretanja financijske naknade. Na primjer, kartičarska kuća može reći da imate “25 dana od datuma izvoda, pod uvjetom da ste platili svoj prethodni dug u cijelosti do datuma dospijeća.” Datum izvoda je naveden na računu.
    Razdoblje odgode obično se odnosi samo na nove kupnje. Većina kreditnih kartica ne daje poček za gotovinske predujmove i prijenose stanja. Umjesto toga, kamate počinju odmah.

    Ako ste prenijeli bilo koji dio svog stanja iz prethodnog mjeseca, možda nećete imati razdoblje odgode za nove kupnje. Umjesto toga, mogu vam se naplatiti kamate čim obavite kupnju (osim što vam se naplaćuju kamate na prethodno stanje koje niste podmirili). U aplikaciji za kreditnu karticu potražite informacije o “metodi izračuna stanja za kupnje” kako biste vidjeli jesu li nove kupnje uključene ili isključene. Informacije o metodama izračuna stanja nalaze se u odjeljku “Kako se izračunava financijska naknada?”

    Ovo su samo neki od razloga kojih morate biti svjesni pri odabiru kreditne kartice. Zaključak je da biste uvijek trebali čitati sitna slova i razmisliti o tome na što pristajete i je li to ono što trebate.



  • Pregled kozmetičkih zahvata

    Estetska kirurgija ovo i estetska kirurgija ono. Da bismo doista razumjeli estetsku kirurgiju, potrebno je upoznati se s raznim dostupnim

    Koja kreditna kartica je prava za vas?

    Postoji toliko mnogo kreditnih kartica. Nude različite nagrade, različite bodove, različite kamatne stope i različite načine njihovog korištenja. Dakle, koji

    Zašto su kreditne kartice dobre

    Budući da je kredit nešto što je toliko važno, ali ponekad i zbunjujuće, sve ćemo vam objasniti, jednostavnim riječima. Također