HEKLANJE

Zahtjevi za kreditne kartice – prihvaćanje

TEMU APP 100 E KUPON

Iako ponekad mogu biti bolni, današnji život bez pogodnosti kreditne kartice više nije stvarnost. Dakle, ako mislite da želite kreditnu karticu, evo nekoliko bitnih čimbenika koje morate uzeti u obzir prilikom podnošenja zahtjeva za kreditnu karticu:

Vaša kreditna povijest



Jedan od najvažnijih elemenata za podnošenje zahtjeva za kreditnu karticu je vaša trenutna kreditna povijest.

Želite li podnijeti zahtjev za novu kreditnu karticu, ali oklijevate da podnesete zahtjev za kreditnu karticu online? Ako je tako, ne morate biti zabrinuti. Napredak u tehnologiji sigurne e-trgovine učinio je online zahtjeve za kreditne kartice doslovno sigurnijim od ispunjavanja papirnatog zahtjeva i slanja putem US Postal Service. Evo zašto.

SSL tehnologija

Prvo, bankarske institucije koje nude online aplikacije za kreditne kartice koriste najsuvremeniju tehnologiju kako bi osigurale da su njihove web stranice zaštićene od upada i krađe podataka. Ova je tehnologija poznata kao SSL, što je skraćenica za Secure Sockets Layer, protokol prijenosa koji “kriptira” sve podatke poslane između banke i vašeg računala, kao što su svi osobni podaci koje trebate ispuniti prilikom podnošenja zahtjeva za kreditnu karticu.

Šifriranje

Što je zapravo enkripcija? To je sofisticirani matematički proces koji prikriva podatke mijenjajući djeliće informacija na načine koje drugi ne mogu dešifrirati. Vjerojatno ste radili šifriranje u danima djetinjstva kada ste slali poruke prijateljima u školi koristeći tajni jezik kao što je okretanje abecede, tako da je A značilo Z, a Z značilo A. Ta je rana igra zapravo bila oblik šifriranja.

U ranim danima Interneta, enkripcija je koristila 40-bita, što je značilo da se znak podataka može transformirati u drugi znak na bilo koji način od 2 do 40. potencije, što je otprilike 1 trilijun načina. No koliko god taj broj bio velik, stručnjaci za računalnu sigurnost shvatili su da ljudi, uključujući kriminalce, koji su imali pristup vrlo moćnim računalima mogu probiti 40-bitnu enkripciju u kratkom vremenskom razdoblju, u rasponu od nekoliko dana do nekoliko sekundi, ovisno o snagu svojih računala.



Stoga je kasnih 1990-ih uveden mnogo snažniji tip enkripcije koji koristi 128 bita. To znači da se svaki znak podataka može promijeniti na bilo koji način od 2 do 128. potencije, kod koji predstavlja astronomski broj mogućih varijacija za koje bi bilo potrebno oko 20 000 godina da se razbiju korištenjem današnjih najbržih računala. Korištenje 128-bitne enkripcije u potpunosti je promijenilo sigurnost podataka.

Potrebna su dva ključa za šifriranje

Nadalje, današnje metode šifriranja koriste ono što se zove algoritam s “dva ključa” pri čemu računalo pošiljatelj i računalo primatelj koriste i “javni” ključ i “privatni” ključ za šifriranje i potom dešifriranje svih podataka razmijenjenih između njih. Proces je složen za objasniti, ali dovoljno je reći da pristup s dva ključa onemogućuje vanjskoj strani kao što je kriminalac da uhvati i protumači sve podatke koji se prenose između dva računala preko internetske stranice koristeći SSL tehnologija – jer kriminalci neće imati oba ključa.



Mrežni zahtjevi za kreditne kartice – nema sigurnije metode

Ukratko, SSL tehnologija praktički jamči da ako ispunite zahtjev za kreditnu karticu putem interneta koristeći sigurnu stranicu za prijavu banke, svi vaši osobni podaci nikada neće biti ukradeni ili provaljeni.

Usporedite ovo s papirnatim zahtjevom za kreditnu karticu koji šaljete putem poštanskog ureda SAD-a. Razmislite koliko se poštanskih sandučića provali svake godine i koliko se komada pošte nekako izgubi – i sada ćete shvatiti da je podnošenje zahtjeva za kreditnu karticu putem interneta zapravo najsigurniji način koji možete pronaći.



Dakle, ako želite ili trebate novu kreditnu karticu kako biste proširili svoje kreditne sposobnosti ili dobili bonus bodove ili nagrade za putovanja, najbolje je otići na jednu od web stranica koja vam omogućuje usporedbu ponuda kreditnih kartica, a zatim klikom dođite do sigurne web stranice banke koju ste odabrali da ispunite njihov online zahtjev za kreditnu karticu. Od ovoga ćete također imati koristi jer će vaša prijava biti obrađena u roku od nekoliko minuta i često možete dobiti trenutno odobrenje umjesto da čekate tjednima kao što to činite kada šaljete papirnatu prijavu poštom.

Sve u svemu, budite uvjereni da stručnjaci za računalnu sigurnost naporno rade na zaštiti potrošača od kriminala i krađe identiteta jer se internetsko bankarstvo, e-trgovina i plaćanja kreditnim karticama sve više obrađuju online.

Autorsko pravo 2005. Ed Vegliante.