HEKLANJE

Izrada idealnog popisa ključnih riječi

TEMU APP 100 E KUPON

Postoji bezbroj poduzetnika u e-trgovini koji žele zaraditi svoj prvi milijun online. Imaju ambicije izgraditi ekstravagantne web stranice pune primamljivih ponuda. Namjeravaju optimizirati svoje web stranice da se prikazuju na prvoj stranici Google pretraživanja i planiraju koristiti oglašavanje s plaćanjem po kliku kako bi privukli promet svojim novim tvrtkama. Ali prije nego što se bilo što od toga dogodi, internetsko poslovanje mora započeti s popisom ciljanih ključnih riječi.

Ključne riječi čine stupove vašeg online poslovnog identiteta. Koriste se za usporedbu s drugim tvrtkama. Koriste se za određivanje gdje ćete se na stranici s rezultatima pretraživanja pojaviti. Koriste se za procjenu cijene vašeg oglašavanja s plaćanjem po kliku i koriste se za usmjeravanje položaja oglasa za plaćanje po kliku drugih ljudi na vašoj web stranici. Zaista, ključne riječi su kamen temeljac učinkovitog e-trgovinskog poslovanja.



Kada se pokrene internetska tvrtka, sve što se poduzima treba ciljati na popis unaprijed odabranih ciljanih ključnih riječi odabranih da najbolje predstavljaju vaše poslovne namjere, dok se usput susreće s minimalnom konkurencijom. Ako su ključne riječi loše ciljane, na svoju ćete stranicu pozivati posjetitelje koji nisu optimalni. Ipak, ako ciljate na najpopularnije ključne riječi u svom području stručnosti, konkurencija će vas potisnuti ili natjerati da platite mnogo više da biste bili primijećeni.

Na uspjeh ili neuspjeh izravno će utjecati ključne riječi koje odaberete, a ovaj članak predstavlja tri različite stvari koje biste trebali učiniti kako biste sastavili taj popis. Također predstavlja ove tri strategije u namjernom redoslijedu, osmišljenom za optimizaciju procesa. Ako odvojite vrijeme za ovaj proces PRIJE nego što pokrenete svoju internetsku tvrtku, kasnije ćete uštedjeti bezbroj sati i dolara.

Prvo, sami pokrenite nekoliko Google pretraživanja, pokušavajući pronaći svoje konkurente. Zabilježite ključne riječi koje koristite u pretraživanjima jer će vaši potencijalni klijenti vjerojatno izvršiti slična pretraživanja. Nakon što pronađete svoje konkurente, posjetite njihova web-mjesta, desnom tipkom miša kliknite, odaberite prikaz izvora i kopirajte ključne riječi koje su oni naveli u vlastitim meta oznakama. Za nekoliko minuta mogli biste sakupiti dugačak popis ključnih riječi. Istaknite one koje vam se najviše sviđaju.

Drugo, kupite jednodnevnu pretplatu na WordTracker.com (za 8 USD) i unesite označene riječi jednu po jednu. Web stranica će pružiti dugačak popis povezanih riječi za svaku riječ koju ste unijeli. Ispišite ove popise i držite ih pri ruci. Na kraju ćete te popise koristiti za optimizaciju teksta na svojoj web stranici. Bez obzira što pišete, trebali biste steći naviku korištenja ključnih riječi i srodnih riječi kad god je to moguće.

Treće, idite na Google alat za ključne riječi na platformi AdWords. Alat je javno dostupan i može mu se besplatno pristupiti. Unesite svoje omiljene ključne riječi u kombinacijama od 2 i 3 riječi. Alat će pružiti dugačke popise povezanih ključnih fraza zajedno s njihovom učestalošću korištenja unutar pretraživanja uživo i konkurencije za kupnju tih riječi za oglašavanje s plaćanjem po kliku. Čak i ako nemate namjeru raditi takvo oglašavanje, možete ekstrapolirati konkurenciju za te iste ključne fraze za organsku optimizaciju.

Slijedeći ova tri koraka, završit ćete s popisom fraza ključnih riječi koje se obično koriste kao kriteriji pretraživanja, ali nailaze na malu konkurenciju drugih poduzetnika u e-trgovini. Svi vaši daljnji napori tada bi se trebali vrtjeti oko tih izraza, osiguravajući da vaš internetski poslovni identitet bude pravilno predstavljen i dovoljno sažet u njima. Vaš online identitet vođen je učinkovitim ciljanjem, a ciljanje je funkcija ključnih riječi. Birajte ih mudro.