HEKLANJE

Zamke kreditnih kartica?

TEMU APP 100 E KUPON

Ljudima s nejasnom poviješću kreditne kartice ili lošom kreditnom sposobnošću može biti teško dobiti odobrenje za običnu kreditnu karticu. Postoji niz opcija kreditnih kartica koje su posebno usmjerene na ljude koji imaju lošu kreditnu sposobnost i pokušavaju je obnoviti. Također, nažalost, postoji mnogo ljudi koji će iskoristiti očaj kako bi dobili kreditnu karticu. Kako prepoznati koje su opcije dobre, a koje samo iskorištavaju lošu situaciju?

Kataloški klubovi i kartice trgovina prerušene u kreditne kartice za ljude s lošom kreditnom sposobnošću jedna su od najčešće korištenih prijevara koje napadaju ljude koji misle da im treba kreditna kartica. Mogu se maskirati kao način za obnovu vašeg kredita ili vam ponuditi ‘unaprijed odobrenu kreditnu karticu s ograničenjem potrošnje od’ od 1500 do 5000 dolara.



U čemu je kvaka? Pogledajmo jednu koju sam neki dan primio poštom. “Već vam je odobrena ova kreditna kartica!” pismo je pisalo u prvom redu. Sve što sam trebao učiniti bilo je nazvati da potvrdim svoje podatke i aktiviram svoju kreditnu karticu i mogao sam je odmah početi koristiti za kupnju ‘iz našeg kataloga artikala izvrsne vrijednosti’.

‘Vrsta kreditne kartice’ koja mi je ponuđena bila je za jednu katalošku tvrtku, dobra samo za kupnje iz njihovog kataloga. Nudi kreditni limit od 6000 USD – ali mogu ga potrošiti samo na proizvode koje oni prodaju. Koje proizvode? “Elektronika i računala poznatih robnih marki, kućna roba i drugi kvalitetni proizvodi”, stoji dalje u pismu – ali nema detalja.

Osim toga, govori mi, budući da su toliko sretni što imaju moj posao, automatski će mi dodijeliti 250 USD koje mogu odmah potrošiti – nakon što prime moju naknadu za aktivaciju od – pogađate – 250 USD. Također mogu dobiti dodatnih 199 USD na svoj račun – čim platim godišnju naknadu od 199 USD. A kako bih stvarno zasladio ovaj lažni posao s kreditnom karticom, kažu mi, to je sjajna prilika da obnovim svoj kredit.

To jedno slovo pravi je popis za kupovinu svega na što treba pripaziti u ponudama lažnih kreditnih kartica. Da ih navedem:

1. Kartica se može koristiti samo za kupnju artikala od tvrtke koja ju izdaje. Budući da nemam načina pregledati ponuđene artikle bez aktivacije kartice – za 250 dolara – nemam načina da znam kakve su njihove cijene u usporedbi s cijenama koje bih našao drugdje, ali mogu pretpostaviti da će cijene biti nečuveno visoke.

2. Naknada za aktivaciju već je nečuveno visoka. Ali dobivam ga natrag, zar ne? Ne baš. Aktiviranjem ove ‘kreditne kartice’ obvezujem se kupiti neviđenu robu u vrijednosti od 250 dolara od trgovca kojeg ne poznajem.

3. Ditto $199 godišnje naknade za korištenje. Iako mnoge kreditne kartice kojima je cilj pomoći ljudima da ponovno izgrade svoj kredit imaju godišnje naknade, prosjek je 25 do 50 USD. Opet, godišnja naknada je prikriveni način obvezivanja da ove godine potrošite 200 dolara na njihovu robu – robu koju ne mogu unaprijed procijeniti jer moram biti član da bih vidio njihov katalog.



4. Ponovna izgradnja vaše kreditne sposobnosti jedina je stvar koju će ova ‘kreditna kartica’ učiniti – ali ni blizu onoliko koliko da ste uzeli tih ukupno 449 dolara i uložili ih u osiguranu kreditnu karticu.

Naš savjet je da učinite upravo to. Ako možete doći do naknade za aktivaciju od 250 USD, pronađite dobru ponudu za osiguranu kreditnu karticu i stavite je tamo. Dugoročno gledano, proći ćete daleko bolje nego da prihvatite velikodušnu ponudu kataloške tvrtke da vam omogući da potrošite svoj novac na njihove proizvode.

Sada izgledajte mlađe

Svatko od nas čezne za održavanjem mladolikog izgleda, energije i dobrog zdravlja bez bolesti i bolesti. Tražimo pomoć u “otkrićima