HEKLANJE

Zaštitite svoj identitet

TEMU APP 100 E KUPON

Zaštitite svoj identitet

Nečiji FICO rezultat vrlo je važna determinanta sposobnosti financiranja kupnje ili refinanciranja kuće. FICO rezultat se određuje formulom koju je razvio Experian i uzima u obzir mnoge različite čimbenike. U današnjem kreditnom okruženju, automatizirano preuzimanje zauzelo je dominantnu poziciju u obradi zahtjeva za kredit. Postalo je glomaznije baviti se pitanjima koja se ne mogu lako uklopiti u formulu. Stoga je od iznimno velike važnosti zaštititi svoj kredit od krađe identiteta. Jednom kada je stavka prikazana kao negativna na nečijem kreditnom izvješću, vrlo je teško i oduzima puno vremena skinuti je. Također, dok se stavka loše kreditne sposobnosti istražuje i pokušava se riješiti problem, rezultat je da je ukupni FICO rezultat smanjen, te stoga odražava veći kreditni rizik nego što bi trebao.



Zaštita vašeg identiteta jedna je od najvažnijih funkcija u održavanju vašeg financijskog zdravlja. Krađa identiteta može uzrokovati mnoštvo problema. Jedan veliki problem mogao bi biti nemogućnost ostvarenja “američkog sna” vlasništva nad kućom. Čak i ako već posjedujete dom, krađa identiteta mogla bi vam uzrokovati tisuće i tisuće dolara zbog viših kamata. U pokušaju refinanciranja kuće radi preuređenja, na primjer, kamata bi lako mogla biti 2% viša od trenutne tržišne kamatne stope samo zato što je netko drugi iskoristio vaš kredit i negativno utjecao na njega.

Postoji “Deset najboljih savjeta za zaštitu od krađe identiteta” koje je objavio Ured za zaštitu privatnosti, Kalifornijski odjel za zaštitu potrošača, www.dca.ca.gov. Ako netko slijedi ove smjernice za zaštitu, bit će daleko ispred prosječne osobe u očuvanju svog identiteta, iako nikome nije u potpunosti zajamčen potpuni imunitet.

Slijedi kratki, skraćeni popis ovih deset najboljih smjernica:

Savjet # 1. Zaštitite svoj broj socijalnog osiguranja. (Nemojte sa sobom nositi iskaznicu socijalnog osiguranja)

Savjet # 2. Borite se protiv “krađe identiteta” – nemojte zagrizati mamac. (Nemojte odgovarati online na zahtjeve za informacije o kreditnoj sposobnosti).

Savjet # 3. Čuvajte svoj identitet od bacanja u smeće. (Uništite podatke prilikom bacanja).

Savjet # 4. Kontrolirajte svoje osobne financijske podatke.



Savjet # 5. Zaštitite svoje računalo od virusa i špijunskog softvera.

Savjet # 6 Kliknite s oprezom! Kada kupujete putem interneta, provjerite web mjesto prije nego što unesete broj svoje kreditne kartice ili druge osobne podatke.

Savjet #7 Odmah provjerite svoje račune i bankovne izvode.



Savjet #8 Prestanite s unaprijed odobrenim kreditnim ponudama.

Savjet #9 Postavite pitanja bilo kome prije davanja osobnih podataka.

Savjet #10 Provjerite svoja kreditna izvješća – besplatno.



Krađa identiteta može biti pogubna za nečije financije. Često ostavlja kreditne i financijske živote svojih žrtava u haosu, ali prakticirajući ove jednostavne savjete možete ostati korak ispred kradljivaca identiteta i biti jedini koji koristi vaš identitet.

Za dodatne informacije vezane uz ovaj članak posjetite http://www.nefcortez.com

Jeste li obeshrabreni ?

Jeste li ponekad obeshrabreni u svom poslu? Kako se nosiš s tim? Do sada ste već čuli izraze “Misli pozitivno”

Odaberite svoj losion za tijelo

Losioni za tijelo dolaze u mnogo različitih kombinacija biljaka, prirodnih proizvoda dobivenih od voća, lišća ili sjemenki biljaka. Djeluju na