HEKLANJE

Zašto je smijeh dobar?

TEMU APP 100 E KUPON

Prema statistikama, osoba se u prosjeku smije oko minute dnevno, ali preporučuje se najmanje deset. Moramo provoditi više vremena smijući se. Činjenica da je smijeh zaista dobar za naše zdravlje je istina! Prema statistikama, osoba se u prosjeku smije oko minute dnevno, ali preporučuje se najmanje deset. Moramo provoditi više vremena smijući se.
Što je smijeh?
Smijeh je refleks koji se javlja pod određenim uvjetima, to je reakcija na određenu sliku, razgovor itd.
Kad se smijemo, naša se dijafragma skuplja, a to, pak, stimulira organe koji se nalaze u blizini – jetru, slezenu, crijeva i želudac. To pridonosi njihovom radu, posebno procesu probave.
Smijeh sagorijeva dodatne kalorije i trenira mišiće trbuha i leđa. Kada se smijemo, endrofin se oslobađa u mozgu, što nam daje osjećaj blagostanja i dobrog raspoloženja . Smijeh je jedan od tri najjača stimulansa ove tvari, još dva stimulansa su smijeh i čokolada.
Smijeh također podiže prag boli kod osobe, pa ponekad može djelovati kao sredstvo za ublažavanje boli. Tijelo oslobađa hormone koji uzrokuju stanje euforije. Znanstvenici su dokazali da se redovitim smijehom poboljšava naš društveni život. Osoba koja se smije uvijek privlači pažnju i pobuđuje interes drugih. Osim toga, važno je da se možemo smijati sebi, to nam ne dopušta da zaboravimo da nismo savršeni i ne bojimo se nikakve kritike.

Kredit 101

Većina financijskih savjetnika reći će vam da nikada nije prerano izgraditi dobru kreditnu povijest, ali isto tako nikada nije prekasno