HEKLANJE

Želite li ukloniti svoju tetovažu, laserskim putem?

TEMU APP 100 E KUPON

Lasersko uklanjanje tetovaže

Lasersko uklanjanje tetovaža radi na principu selektivne termolize gdje se ciljana tetovaža izlaže energiji koju isporučuje laser. Ovo izlaganje energiji rezultira selektivnim uništavanjem stranog pigmenta uz minimalno oštećenje okolne kože.



Laserima se mogu ukloniti sve vrste tetovaža, bilo da se radi o profesionalnim, amaterskim, kozmetičkim, medicinskim i traumatskim tetovažama. Različite boje prisutne u tetovažama mogu različito reagirati na lasersko uklanjanje tetovaža, ali se u određenoj mjeri uklanjaju. Stoga se lasersko uklanjanje tetovaža predstavlja kao neinvazivan i učinkovit tretman za neželjene tetovaže.

Pravi kandidat

Svatko tko ima potrebu za uklanjanjem neželjene tetovaže može se odlučiti za lasersko uklanjanje tetovaže. O stupnju uklanjanja ne odlučuju fizičke karakteristike osobe, već boje koje se koriste. Iako se većina boja tetovaža može eliminirati ili više ili manje posvijetliti, tetovaže u boji kože mogu doživjeti nepovratno potamnjenje tinte. To može biti slučaj s bijelim, ružičastim, bojama kože i svijetlosmeđim bojama za tetoviranje. Također, tetovaže crvenom tintom mogu postati crne. U tim situacijama pitajte ili recite da za probnu dozu.

Neke činjenice

Iako je lasersko uklanjanje tetovaža sigurno najbolje rješenje za nevolje s neželjenim tetovažama; ima svoje bradavice koje treba imati na umu. Neki od njih su:

1. Budući da rezultati ovise o boji, potpuna eliminacija nije moguća, ali možete biti sigurni u dramatično posvjetljivanje. Amaterske crne tetovaže reagiraju brže od profesionalnih i višebojnih tetovaža.
2. Da biste dobili maksimalnu korist, obično je potrebno više sesija.
3. Dvostruko tretirane tetovaže mogu zahtijevati dodatne tretmane.
4. Ako je tetovaža višebojna, zahtijevala bi izlaganje laserima nekoliko različitih valnih duljina zbog selektivne apsorpcijske karakteristike određene boje.

Vrste korištenih lasera



Ruby laser s Q-sklopkom (QSRL)

To je laser crvene boje koji najbolje radi s tamnoplavom i crnom tintom. S tetovažama u ovim bojama rezultati su iznimni. Što se tiče crvene i žute boje, rezultati nisu bili zadovoljavajući. Reakcija zelenih tetovaža je promjenjiva. QSRL je također učinkovit u liječenju medicinskih i traumatskih tetovaža.

Nd:YAG s Q-sklopkom



Ovaj laser radi i za amaterske i za profesionalne tetovaže svih boja. Ali najbolji rezultati su uočeni u slučaju crnih tetovaža, kao što je slučaj s rubin laserom. Štoviše, ovaj laser prilično dobro funkcionira za osobe tamnije kože. Također, za razliku od QSRL-a, koji je neučinkovit u slučaju crvene i žute boje, Nd:YAG s promjenom Q vrlo je učinkovit za ove boje u postavkama udvostručene frekvencije (532 nm).

Aleksandritni laser s Q-sklopkom

Ovaj laser je vrlo sličan QSRL-u u tretiranju tetovaža, posebno kada se tretiraju zelene tetovaže. Međutim, do 50% pacijenata može doživjeti promjene teksture kože nakon tretmana.



Pulsni laser za bojenje sa svjetiljkom

Ovaj laser ne prodire duboko u kožu zbog svoje valne duljine koja iznosi 510 nm. Stoga nije toliko koristan kada se radi o dubljim tetovažama. Međutim, učinkovit je za tretiranje tetovaža jarkih boja kao što su one koje koriste crvenu, ljubičastu i narančastu tintu. Glavna nuspojava ovog lasera su modrice.

Njega nakon zahvata

Nakon zahvata uobičajena je pojava oteklina i mjehurića, kao i krasta. Stoga nemojte paničariti, proći će sami nakon nekog vremena. Pazite na ranu kako biste pomogli procesu zacjeljivanja i spriječili infekciju.
Za brzo i sigurno cijeljenje koristite propisanu antibiotsku mast uz redovito mijenjanje obloga. Ako osjećate potrebu za ublažavanjem bolova koji nastaju, posavjetujte se s liječnikom da vam preporuči neki lijek protiv bolova. Također izbjegavajte izlaganje suncu kako biste spriječili tamnjenje.

Zaključak

Lasersko uklanjanje tetovaža donijelo je učinkovito, manje bolno rješenje za ljude koji žele ukloniti ili izblijedjeti svoje tetovaže.

Njega ljepote – što je znoj?

Znoj je prirodna obrana tijela za održavanje tjelesne temperature. Znoj obično sadrži vodu i vrlo male količine soli, uree, šećera

Odjave na odjavi

Kao tvrtke koje pružaju usluge i robu koja se može kupiti online, zapitajte se: činim li sve što mogu kako