HEKLANJE

Znate li doista kako poboljšati svoju kreditnu sposobnost?

TEMU APP 100 E KUPON

Jedini tko može popraviti vašu kreditnu sposobnost ste vi, a taj se proces može dogoditi samo tijekom vremena dok sami poduzmete korake za poboljšanje svoje kreditne sposobnosti.

Prvo se obratite svojim vjerovnicima kada shvatite da niste u mogućnosti izvršiti plaćanja. Ako vam je potrebna pomoć u pripremi proračuna i izradi plana plaćanja, obratite se svojoj lokalnoj službi za kreditno savjetovanje. Kako biste pronašli uslugu kreditnog savjetovanja u svojoj blizini, idite na web stranicu Nacionalne zaklade za kreditno savjetovanje ili nazovite 800-388-2227.



Zatim provjerite svoje kreditno izvješće. Otprilike jedno od svaka četiri kreditna izvješća sadrži pogreške. Možete osporiti, bez naknade, sve stavke za koje smatrate da su netočne. Svaki kreditni ured obično ima vlastitu metodu za pokretanje spora, stoga ih kontaktirajte za više informacija.

Trebali biste prikupiti kopije svih pratećih dokumenata i poslati ih uz obrazac koji pošaljete. Kreditni ured će istražiti vaš spor i izbrisati ili ispraviti sve podatke za koje se utvrdi da su netočni. Možete zatražiti da se kopija vašeg ispravljenog kreditnog izvješća pošalje svima koji su zatražili vaš kredit u proteklih šest mjeseci.

Ako se spor nastavi, možete podnijeti pismeno objašnjenje koje će biti poslano uz vaše kreditno izvješće kad god bude zatraženo. Također možete podnijeti pismeno objašnjenje ako je postojao dobar razlog zbog kojeg niste mogli platiti svoje račune na vrijeme, kao što je nezaposlenost ili iznenadna bolest.

Većina negativnih informacija pojavljivat će se na vašem kreditnom izvješću samo sedam godina.

Međutim, postoji nekoliko iznimaka:

Podaci o stečaju mogu se prijaviti deset godina.

Podatke o tužbi ili presudi protiv vas možete prijaviti sedam godina ili do isteka zastare, što je dulje.



Informacije prijavljene zbog prijave za posao s plaćom većom od 75.000 dolara nemaju vremensko ograničenje.

Informacije prijavljene zbog zahtjeva za kredit ili životno osiguranje u vrijednosti većoj od 150.000 USD nemaju vremensko ograničenje.

Nastavite plaćati svoje račune promptno i podnesite zahtjev za kredit samo kada je to apsolutno neophodno.



Uz vaš naporan rad, vaša će se kreditna sposobnost poboljšati s vremenom.

Samo morate biti marljivi i posvetiti se zadatku koji vam treba. Da, trebat će vremena. Morate ustrajati i izvući se iz nereda koji ste napravili.

Odluke o poslovnom financiranju

Cilj poslovnih financija je prikupiti dovoljno kapitala uz najmanji trošak za razinu rizika s kojom je menadžment spreman živjeti. Rizik

12 savjeta za sjenila

Sjenilo za oči – 12 najboljih savjeta kako ga savršeno nanijeti Vaša šminka jednako je važna za vaš gotov izgled