HEKLANJE

Znate li što se događa s vašim mirovinskim planom?

TEMU APP 100 E KUPON

To je dobro pitanje, znate li je li vaša mirovina stabilna ili ne i ako jeste hoće li tako i ostati? Pa, ako ste dio mirovinskog plana svog poslodavca, trebali biste saznati odgovore na ova pitanja. Nakon što saznate, ostanite informirani o svom mirovinskom planu.

Kažete da znate da imate mirovinski plan, ali zapravo ne znate što je to. Mirovinski plan je mirovinski račun na koji vaš poslodavac uplaćuje sredstva kao dio vaše buduće mirovine. Iznos koji vaš poslodavac plaća u vaš mirovinski fond temelji se na broju godina koje ste radili i iznosu prihoda koji ste zaradili.



Koliko će vremena trebati da steknem pravo na mirovinski plan svog poslodavca? Obično je potrebno između 3-5 godina da steknete pravo na plan koji nudi vaš poslodavac.

Što ako više ne radim za poslodavca nakon što steknem uvjete, hoću li i dalje biti stečen? Da.

Čujem da su neki poslodavci prekinuli svoje mirovinske planove, zašto je to tako? Neki poslodavci smatraju da je nastavak mirovinskog plana vrlo skup zbog: povećanog broja umirovljenika, niskih kamata i nestabilnosti burze.

Moj poslodavac ukida naš mirovinski plan, kako će to utjecati na mene? Državna agencija Pension Benefit Guaraty Corporation podići će isplate mirovine kada poslodavac ne ispuni svoje obveze. Imajte na umu da ova agencija isplaćuje određeni iznos vaše mirovine na godišnjoj razini. Nažalost, u većini slučajeva dobit ćete manje za svoj godišnji iznos mirovine nego što biste inače dobili preko svog poslodavca.

Postoji li način da saznam je li mirovinski plan mog poslodavca u problemu? Ako vaša tvrtka pokazuje znakove financijskih problema, obično je prva stvar koju treba riješiti mirovinski plan. Ako pokušavate saznati prijeti li vaš poslodavac možda financijskim problemima, razmislite o provjeri sljedećeg: informacije o financijskim vijestima o vašoj tvrtki, novinski financijski odjeljak, burza, poslovni financijski časopisi i internet.

Nedavno sam saznao da je poslodavac za kojeg sam radio prije nekoliko godina upravo prestao poslovati. Kako bih mogao saznati status svog mirovinskog plana koji sam imao kod ovog poslodavca, nisam ga mogao izravno kontaktirati? Ako vaš prošli ili bivši poslodavac nije ispunio svoj mirovinski plan, provjerite web stranicu Pension Benefit Guaraty Corporation na www.pbgc.gov da vidite je li ovaj program preuzeo upravljanje planom vašeg bivšeg poslodavca.

Ostanite u tijeku sa svojim mirovinskim planom tako što ćete se informirati o trenutnom statusu svog plana. Ovo je važno jer je vaša mirovina dio vaše mirovine za vašu budućnost! Ako ne budete informirani o svojoj mirovini, mogli biste izgubiti vrijedna sredstva koja su važna za vaše buduće mirovinske fondove.



Sve o lijepim noktima

Samo ako pravilno njegujete svoje nokte, oni će izgledati dobro. Da bi vaši nokti uvijek bili zdravi i lijepi, morat