HEKLANJE

Zeleni čaj koristi se za sprečavanje gripe

TEMU APP 100 E KUPON

Polifenoli zelenog čaja učinkovito se bore protiv aktivnosti mnogih opasnih mikroorganizama u našem tijelu, uključujući bakterije, viruse i neke gljivice. Među bolesti, koje pomažu u prevenciji zelenog čaja, stručnjaci su nazvali adenovirus, virus , Epstein-Barr, herpes, HIV-1 i virus gripe.
Jedna od važnih komponenti zelenog čaja je aminokiselina L-teanin, koja potiče aktivaciju gama-delta-T-limfocita, što na samom početku u dovoljnoj mjeri jača ljudski imunološki sustav i njegovu sposobnost suzbijanja bolesti.
Do danas je pouzdano poznato da virus gripe u većini slučajeva ulazi u tijelo kroz nazofarinks, stoga su stručnjaci istražili učinkovitost zelenog čaja u grgljanju, jer će to stvoriti učinkovitu prvu liniju obrane za tijelo.
Zeleni čaj koristi se za sprečavanje gripe
Kao rezultat, utvrđeno je da bi se redovitim grgljanjem zelenim čajem rizik od zaraze virusom gripe smanjio za najmanje 30%.
Novo iskustvo organizirano je vrlo jednostavno. Znanstvenici su napravili dvije kontrolne skupine, od kojih je prva neprestano konzumirala zeleni čaj, a druga ni na koji način nije zaštitila svoje tijelo od gripe. Kao rezultat toga, predstavnici prve skupine imali su 74% manje šansi da se razbole od gripe. Samo pijenje zelenog čaja mnogo je učinkovitije u zaštiti od bolesti od cjepiva, rekli su znanstvenici .