HEKLANJE

Ekstruzija aluminija – revolucija u aluminijskoj industriji

TEMU APP 100 E KUPON

Ekstruzija aluminija – Proces kojim se aluminij utiskiva u matricu izrađenu po narudžbi i rezultira konstantnim poprečnim presjekom koji iskorištava sva svojstva metala. Aluminij se koristi u mnogim različitim industrijama jer je jedan od najsvestranijih i najdostupnijih metala na planetu. Prednosti korištenja aluminija za izradu proizvoda su široko rasprostranjene – lagan je, ali vrlo jak i izdržljiv, izvrstan je toplinski vodič – i za raspršivanje i za reflektiranje topline, može provoditi elektricitet, lako ga je obraditi i savitljivo, gotovo nemoguće korodirati i košta nevjerojatno malo! Svi ovi aspekti pokazuju vrline aluminija i za proizvođača i za potrošača.

Ekstruzija aluminija revolucionirala je industriju aluminija iz mnogo razloga; uklonio je ograničenja koja su sputavala mnoge dizajne. Korištenje matrice znači da se bilo koji aluminijski oblik može izraditi prema točnim specifikacijama dizajnera bez gubitka stalnog presjeka i napetosti u metalu. Matrice koje se koriste u ekstruziji aluminija jeftine su za izradu i imaju dug vijek trajanja, što ih čini vrlo isplativim za proizvođača. Korištenje matrice također znači da nema dodatne strojne obrade uključene u proces što može rezultirati dodatnim otpadom i troškovima, slično kao što nema potrebe za proizvodnjom zavarivanjem. Zavarivanje može stvoriti visoke dodatne troškove koji se ne smanjuju značajno kroz reprodukciju istog dijela, ne samo da zahtijeva dodatni rad, već stvara i više troškova budući da su korištene šablone za zavarivanje često skuplje od kalupa za ekstruziju aluminija.



Ekstruzija aluminija ima dodatne pogodnosti za proizvođača koje pomažu u rješavanju problema dodatnih troškova ako se koristi pješčani ili trajni odljev u kalupu. Glavni počinje da ekstruzija aluminija eliminira potrebu za završnom obradom nakon što se izvadi iz matrice. Korištenje drugih metoda daje vrlo grubu završnu obradu koja zahtijeva brušenje i poliranje prije nego što se može klasificirati kao gotova. Ekstruzija aluminija daje vrlo glatku površinu koja ne zahtijeva nikakvu dodatnu završnu obradu.

Ekstruzija aluminija bez sumnje je najisplativiji i najpouzdaniji način stvaranja bilo kojeg dizajna pomoću aluminija bez potrebe za kompromisom oko bilo čega. To je veliki korak za industriju i znači da se složeniji aluminijski dizajni mogu kreirati s lakoćom i prema točnim specifikacijama dizajnera. Prethodno se mnogi dizajni nisu mogli izraditi zbog ograničenja proizvodnog procesa. Danas je ovaj pojam nečuven zbog ekstruzije aluminija i sve, od dijelova automobila do cijevi, može se izraditi po narudžbi s lakoćom i smanjenim troškovima.

Ako tražite inovativnu tvrtku koja koristi najnovije procese ekstruzije aluminija kako bi zadovoljila potrebe svojih kupaca, posjetite www.alfiniti.com gdje možete vidjeti što ekstruzija aluminija može učiniti za vas i vaše poslovanje. Ekstruzija aluminija znači da poslovanje više ne mora biti ograničeno onim što su mu predstavljale tradicionalne metode proizvodnje aluminija, sada su jedina ograničenja mašta dizajnera.

Kako provjeriti povijest automobila?

Danas, kada razmišljate o kupnji rabljenog automobila, ključno je osigurati da donesete informiranu odluku. Povijest automobila može vam pružiti ključne

Odluke o poslovnom financiranju

Cilj poslovnih financija je prikupiti dovoljno kapitala uz najmanji trošak za razinu rizika s kojom je menadžment spreman živjeti. Rizik