HEKLANJE

Kako se mlijeko stvara u žena?

TEMU APP 100 E KUPON

Posvuda smo čuli da je majčino mlijeko najcjenjenija hranjiva. Svi se majčinim mlijekom hranimo godinu dana nakon rođenja. Pa, jeste li ikad razmišljali o tome kako nastaje majčino mlijeko?
Dojka se sastoji od djelomično sekretornog tkiva, dijelom potpornog i masnog tkiva. Mlijeko nastalo u sekretornom tkivu nastavlja se do bradavice duž malih kanala, a zatim do glavnih sabirnih kanala. Kanali se dalje šire prije nego što dođu do bradavice i poprimaju oblik laktiferni sinusi (mliječni sinusi) .Ti sinusi Važno je jer se skuplja u mlijeku.
Ovo je područje dojke vrlo osjetljivo jer u bradavici ima mnogo živčanih završetaka. Ova je osjetljivost također važna u pogledu refleksa koji pomažu protoku mlijeka. Separator je obično tamni prsten nazvan “areola” oko bradavice a može biti i malo podignuta. Masna tekućina održava kožu bradavica mekom i u dobrom stanju.
Proizvodnja mlijeka rezultat je hormona i refleksa. Tijekom trudnoće žlijezde su pripremljene za proizvodnju mlijeka. Odmah nakon rođenja, proizvodnja mlijeka započinje s promjenjivim hormonalnim promjenama.