HEKLANJE

Koji je razlog prisutnosti muškosti kod žena i ženskih hormona kod muškaraca?

Svi znamo koji je hormon. Pa, u mnogim smo člancima čitali da je rast kose kod žena posljedica muških hormona i da ženski hormoni također mogu biti učinkoviti u stanjivanju glasa kod muškaraca.
Poznat kao ženski hormon, progesteron proizvode nadbubrežne žlijezde, reproduktivne žlijezde, mozak i posteljica. Najvažnija funkcija progesterona je regulirati funkcioniranje ženskog reproduktivnog sustava zajedno s estrogenom. Uz to je termogena tvar koja podiže unutarnju temperaturu tijela. Također opušta grčeve opuštajući tonus glatkih mišića, smanjuje imunološki odgovor zahvaljujući svom protuupalnom svojstvu, regulira koagulabilnost krvi i funkciju štitnjače, pomaže stvaranju kostiju, pokreće upotrebu zaliha masti u proizvodnji energije, pokreće unutarstaničnu razinu kisika. Također ima regulatorne učinke. U muškaraca, djece i žena u postmenopauzi,samo u dovoljno maloj količini da pomogne u obavljanju ovih aktivnosti.
Učinak testosterona, poznatog kao muški hormon, nije ograničen na regulaciju funkcioniranja muškog reproduktivnog sustava. Testosteron koji se proizvodi u tkivu testisa kod muškaraca – kao i u theca stanicama tkiva jajnika i posteljice kod žena – također se izlučuje iz kore nadbubrežne žlijezde kod oba spola. Testosteron, koji se može pretvoriti u spoj nazvan estradiol. U ovom obliku aktivira estrogenske receptore, potiče okoštavanje u hrskavičnom tkivu i stvara povratne informacije o hipotalamusnoj žlijezdi, posebno u hormonskom mehanizmu LH koji aktivira ovulacija kod ženki.
Da bi se tjelesne aktivnosti mogle pravilno provoditi, oba spola moraju imati određenu količinu ova dva hormona.

TEMU APP 100 E KUPON

Vrste tonera za pisače

Postoje tri vrste tonera, one su: 1. Originalni toneri 2. Reciklirani toneri 3. Univerzalni toneri Originalni toneri Prednosti: – Vrlo

Njega masne kože

Kako bismo započeli raspravu o njezi masne kože, neophodno je najprije razumjeti uzrok masne kože. Jednostavno rečeno, masna koža rezultat