HEKLANJE

Kućni ljubimci

Na nas imaju znanstveno dokazan psihoterapijski učinak, a pored toga tretiramo ih i ravnopravnim članovima obitelji. Neovisno o tome jesmo li se odlučili za macu, psa, ribice ili neku egzotičniju životinjsku vrstu, kućnom ljubimcu kao i sebi samima u domu moramo osigurati kako njegov prostor jednako tako i sve potrebne dodatke koji će i njima i nama pojednostavniti život.
Klasični ljubimci mačka ili pas, bez obzira žive li u domu ili dvorištu trebat će mjesto za odmor koje ćemo im osim za to prikladnim drvenim, plastičnim ili čak sazidanim kućicama, pružiti i kupnjom jastučića ili košara za spavanje koje možemo pronaći u svakom dućanu namijenjenom kućnim ljubimcima. Penjalice ili grebalice biti će neophodno osigurati za divlje i živahne vrste poput mačaka čime ćemo ujedno i prevenirati ogrebotine koje posljedično mogu ostati na komadima našeg namještaja. A sličan učinak postići ćemo i nabavom posebnih kutija i specijalne vrste pijeska u kojem će naš ljubimac, kada doma ostane sam ili ga nismo u mogućnosti izvesti i pustiti van, obavljati nuždu.
Tu su dakako i češljići svih vrsta namijenjeni osobnoj higijeni koju je izuzetno važno provoditi u prijelaznim razdobljima kada životinja mijenja dlaku, kao i četkice za zube, šamponi i kadice za kupanje, ali u konačnici i vodilice, ogrlice, loptice, zviždaljke i sve i jedna igračka koju ćete svojem čupavom članu obitelji za razbibrigu priuštiti.
A što s hranjenjem? Ne, nismo zaboravili da naš ljubimac treba jesti i piti i da mu osim hrane i vode za iste trebamo nabaviti i prikladne posudice ili zdjelice, ali smo elemente potrebne za zadovoljenje ove neophodne životne potrebe s razlogom ostavili za kraj jer njoj uz bok ide još jedna, čiju nabava neće moći biti obavljena niti u jednom dućanu – ljubav dakako! Koju neće nadoknaditi nikakva kućica niti dodatna oprema. Ljubimci nisu igračke, mislite na to…

TEMU APP 100 E KUPON