HEKLANJE

SEO OPTIMIZACIJA POMOĆU PINTEREST-A

SEO optimizacija sa Pinterest
Kao off-page SEO optimizacija se smatraju razni povratni linkovi sa Facebook-a, Twitter-a i Google plusa te na taj način dovode zainteresirane posjetioce ali mnogi nisu čuli za povratne linkove sa Pinterest.Com. Pinterest je jedna social media stranica osnovana 2011 godine a pomoću nje možete dijeliti slike i video sa bilo koje stranice na Internetu. Pinterest je doživio nagli skok u 2012 god. i postao odličan naćin za dovođenje posjetioca na vaše stranice.
Kako Pinterest Radi
Kao korisnik možete kreirati razne kategorije koje vas interesiraju i nakon toga ”pin” slike u njih. Ako volite kučne ljubimce, jednostavno izradite kategoriju ”Kučni Ljubimci” i nakon toga, kad negdje na webu naletite na slike ili video kučnih ljubimaca koji vam se sviđaju – desni klik mišem na sliku ili video i kliknete ”Pin Image”. Nakon toga vam se otvara novi mali prozor gdje odaberete kategoriju i zatim kliknete na ”Pin It”.
Naravno da bi to mogli morate instalirati ”PinImage” dodatak u vaš Firefox preglednik.
Kako Instalirati ”PinImage” Dodatak
U vašem Firefox pregledniku kliknite lijevo gore na „Firefox“ i zatim na „Dodaci“. U polju za pretraživanje upišite „pinterest“ i kliknite na traženje. Odaberite dodatak „PinImage“ i instalirajte ga a nakon toga je potrebno ponovno pokrenuti preglednik. Vaš PinImage je instaliran i možete krenuti sa dijeljenjem slika i videa koji vam se sviđaju. Ljudi kojima se sviđaju slike koje ste vi pin-ali mogu kliknuti na „re-pin“ i na taj način staviti slike u svoje kategorije te se na taj način te slike mogu raširiti na stotine ili tisuće mjesta.
Zašto je to važno i što nam te slike donose?
Kako nam Pinterest Generira Promet
Dva su načina kako nam Pinterest može povećati broj posjetioca na našim stranicama.
U vašem profilu možete upisati URL svoje domene
Svaka slika ili video sa vaših stranica koju ste vi ili neki posjetilac pin-ali, ima link prema stranici na kojoj se nalazi
Dakle svaka slika ili video na vašim stranicama koju je netko pinao na Pinterest ima povratni link prema toj stranici i na taj način možete dovesti posjetioce na svoje stranice samo zahvaljujući slikama i videu. Zar nije i to jedna vrsta SEO optimizacije?
Želim napomenuti da ne pinate samo slike sa svojih stranica već i slike drugih jer je Pinterest social medija stranica gdje korisnici dijele slike i videa te na taj način dijele svoje zajedničke interese.
Čak i ako niste zainteresirani za ovaj način SEO optimizacije i dovođenja posjetioca na svoje stranice, pobrinite se da uvijek imate slike i poneki video na njima jer će posjetioci sami širiti vaše slike ili videa putem Pinterest-a te vam na taj način dovoditi ostale posjetioce htjeli vi to ili ne.

TEMU APP 100 E KUPON

Plaže srednje Dalmacije

Srednja Dalmacije je najpoznatija i najveća hrvatska turistička i povijesna regija. Plijeni svojim ljepotama kako na otocima Vis, Hvar, Bol