HEKLANJE

Domaći sprej protiv komaraca: potpuno prirodan, ali učinkovit!

Priznajmo, komercijalna ponuda sprejeva protiv komaraca svake je godine bogatija: za djecu, odrasle, osjetljivu kožu, pokrivenost od najmanje 8 sati, protiv svih vrsta insekata, čak i tropskih! Ali jeste li sigurni u njihovu učinkovitost? Što je s njihovom sigurnošću na koži?
Uglavnom se radi o industrijskim proizvodima , bogatim kemikalijama, koji se, s jedne strane, pokazuju kao prikladni protiv ugriza, s druge strane mogu ugroziti nježnu kožnu barijeru s često neugodnim učincima.
Ipak, u prirodi postoje rješenja prikladna za tu svrhu, netoksična i osjetljiva , uz puno poštivanje našeg zdravlja i okoliša oko nas.
Jeste li znatiželjni naučiti kako napraviti domaću formulaciju bez ikakvih kontraindikacija? Započnimo!
domaći sprej protiv komaraca 4
Domaći sprej protiv komaraca: evo kako ga pripremiti!
Da biste napravili ovaj učinkoviti sprej za ujede insekata, nabavite:
boca s čistim isparivačem, 1
eterično ulje eukaliptusa, 30 kapi
destilirana voda za vještice lijeska, 120 ml
alkohol za hranu, 1 žličica
Vratimo se korak unazad i bolje opišimo funkciju sastojaka.
Destilirana voda od hamamelisa , nježna na koži, dostupna je u bilo kojoj specijaliziranoj travarici, ali ako imate poteškoća, možete je zamijeniti bilo kojom drugom vrstom destilirane vode koja je prisutna u vježbi.
Što se tiče suštine od eukaliptusa, to je poznato kao ova biljka ima karakteristiku odbijanja protiv očiti insekata znanstvene provjerljivosti, ali postoje i drugi jednako valjani formulacije: jedan u geranija, citronele ili limonina. Njihov oštar miris spriječit će komarce i komarce izvan vaše kože.
Ispostavilo se da je alkohol u hrani ili ekološki tekući sapun izvrstan nositelj hlapivih svojstava esencijalnih ulja, sprječavajući njihovo otapanje u vodi.
Ulijte sve elemente u posudu i pomiješajte ih žličicom, a zatim pomoću lijevka prebacite dobivenu tekućinu u bočicu s raspršivačem, ponovno zatvorite i isparite malu količinu na koži.
Bit ćete zaštićeni od bilo kakvog napada satima i satima! Riječ ne samo o recikliranju!

TEMU APP 100 E KUPON

Vlatka Burić – Kad nebo tiho zaplače

Novi singl “Kad nebo tiho zaplače” Vlatke Burić! (V.Burić/A.Dujmović-A.Dujmović-A.Dujmović) “We are the champions” by Queen. Cover version by Vlatka Buric.