HEKLANJE

American Express Blue – Vodstvo kroz inovacije

TEMU APP 100 E KUPON

RFID kreditna kartica Od lipnja 2005. godine, sve Blue kreditne kartice izdane American Expressom imaju ugrađen RFID (Radio Frequency Identification) transponder, uz tradicionalnu magnetsku traku kreditne kartice. RFID tehnologija bežično prenosi informacije između dva ili više objekata u neposrednoj blizini. To znači da kada kupujete kod bilo kojeg od trgovaca uključenih u American Express ExpressPay, jednostavno morate prisloniti kreditnu karticu uz RFID čitač ili je držati centimetar ili dva dalje od RFID čitača, kako bi se roba teretila s vaše kartice.

Prema American Expressu, najveća prednost korištenja RFID sustava je ubrzavanje transakcija. Statistika prikupljena tijekom faze dokaza koncepta i pilot faze projekta pokazala je da je plaćanje RFID Blue s American Express kartice 63 posto brže od plaćanja gotovinom i 53 posto brže od plaćanja korištenjem tradicionalnog procesa kreditne kartice.



RFID privjesak za ključeve U suradnji s Texas Instruments RFID Systems, American Express je također lansirao RFID privjesak za ključeve na koji ima pravo svaki vlasnik Blue from American Express kreditne kartice. Privjesak za ključeve pristaje na većinu privjesaka za ključeve i može se koristiti umjesto vaše kreditne kartice za plaćanje svakodnevnih kupnji kao što su gorivo i hrana. To zapravo znači da ne morate nositi novčanik sa sobom kada idete u kupovinu.

Kao nositelju plave kartice, sve kupnje izvršene putem vašeg RFID privjeska za ključeve izravno se terete s računa vaše kreditne kartice. Ti će se troškovi pojaviti na vašem mjesečnom izvodu kreditne kartice. Kako biste mogli razlikovati kupnje izvršene putem RFID privjeska za ključeve i kartice, ExpressPay kupnje su istaknute kao i ime trgovca, datum i potrošeni iznos. Nametnuto je ograničenje od 150 dolara po danu.

Ako imate više od jednog Blue računa, možete se prijaviti za RFID privjesak za svaki račun koji imate.

RFID sigurnost Kao i kod svih bežičnih tehnologija, mogu postojati pitanja o sigurnosti transakcija plaćanja korištenjem kreditne kartice. Tvrtka uvjerava vlasnike kartice da je kreditna kartica American Express Blue vrlo sigurna. Uz razne sigurnosne mjere opreza, koristi se enkripcija podataka, slična onoj koja se koristi za RFID čip u američkoj putovnici, kako bi se osiguralo da se povlaštene informacije ne dijele. Kao i kod svih American Express kreditnih kartica, vlasnici plave kartice s RFID-om zaštićeni su od prijevare i krađe.

Moderni dizajn kreditne kartice Blue from American Express, zajedno sa značajkama trenutne generacije, učinio je da postane jedna od najpopularnijih kreditnih kartica među mladima danas.