HEKLANJE

Napuštena

Vika ima gotovo četrdeset godina. Iza njega – tri neuspješna braka. Pa, koliko neuspješno – stečeno je dvoje djece, ali nema muža. Prvi suprug je otišao, godinu dana nakon vjenčanja. Drugi je tri godine kasnije. Treći – nije izdržao ni dva. Svi je muškarci ostavljaju, kao da joj je na čelu napisano: “Ostavi me!”.
Njezin vlastiti otac jednom je preminuo na isti način. Zapravo, bio je prvi čovjek koji ju je napustio. Tada je bio i njezin očuh, za kojeg se uspjela vezati. No, čim je veza s njegovom majkom završila, ona mu također nije trebala.
Možete ići dalje u obitelj – moja majka je ista, napuštena. A moja baka nakon rata, moj djed je otišao. Vratio se živ – i otišao k drugom. Ali ne postaje lakše. Ili neka vrsta prokletstva, ili pečat …
Pitam je kako komunicirate s muškarcima? Kao odgovor čujem jednostavno “normalno”. Ali siguran sam da nije.
“Dopustite mi da vam kažem kako to najvjerojatnije radite. Jako se bojite da ćete izgubiti čovjeka, da će on otići i napustiti vas. On je svjetlo vašeg života, on je za vas sve. Čak je i sunce bez njega drugačije, a kamoli sve ostalo. Stoga mu neprestano postavljate pitanja poput: „Voliš li me?“, Iako zapravo ni ne vjeruješ kad ti kaže: „Da“.
Najvjerojatnije mu ne vjerujete, provjeravajte njegove telefone, računala, džepove dok to ne vidi. Pronašavši tamo nešto sumnjivo, pokrećete skandal.
Svaki put kad razgovara s bilo kojom ženom, pokrijete se crvenim mrljama. Sami prekidate svu drugu komunikaciju i usredotočujete se samo na nju, rastvarajući se u njoj. A sve svoje potrebe pokušavate ispuniti samo u ovoj komunikaciji.
Stoga mu kažete sve i svašta, često kukate zbog svojih poteškoća, a on to naziva “vađenjem mozga”. To može trajati satima, a on to može mirno podnijeti samo ako spava.
Često mu dajete histeriju, skandale iz vedra neba, možete ga uvrijediti, vikati na njega, čak ponekad i pretući. I u naletu svađe vičete: “Pa, naravno, hajde, sad ćeš me napustiti, zar ne?”. Stotine puta vam kaže “ne”. Ali jednog dana ustane i ode. Zauvijek i uvijek. I bez obzira kako tražili da se vrati kasnije, bez obzira kako obećali da ćete se poboljšati, on se ne vraća. ”
I kao odgovor, tišina, jer to je ono što ona najčešće čini. I svojim ponašanjem više ne daje izbor muškarcu. Prije ili kasnije on to neće izdržati i otići će, jer se muškarac u zarobljeništvu guši, što mu ona više ne vjeruje, to više daje razloge za to. Ne može se kontrolirati. Ne u njegovoj ljubomori, histeriji ili nepovjerenju.
I u početku za sebe bira takve muškarce koji je privlače vedrim raspoloženjem, koketiranjem i sposobnošću lijepog govora. Voli one koji se vole zabavljati, koji mogu nasmijati svakoga, tko voli i uživa u ženskom društvu.
Svaki put odabere muškarca kojem će biti vrlo teško živjeti samo s jednom ženom koja je, između ostalog, patološki ljubomorna i nepovjerljiva.
Pouzdani i odgovorni muškarci djeluju joj dosadno, tirani, nezanimljivi. Kad joj se udvarao vrlo ozbiljan muškarac, jednostavno se prestrašila. Nećete biti razmaženi s njim. Ne možete mu provjeriti telefon, ne možete mu ugovoriti ni koncert. Neće iznositi razloge i neće joj dopustiti da se ponaša na takav način.
Stoga je on ne zanima, on nije pogodan za potvrđivanje scenarija i programa. I odmah “odbijen”. A privlače ih oni koji će pomoći u potvrđivanju programa da se muškarcima ni u kojem slučaju ne može vjerovati.
Postoji li izlaz za ljude poput Vike? Tamo je. Ali nije lako, kao i uvijek. Svjestan čovjekov odabir, odvajajući njegove emocionalne vezanosti od onoga što je stvarno korisno u obiteljskom životu. Promjena vlastitog ponašanja prema muškarcu. Naučiti vjerovati – ispočetka, bez obzira koliko to bilo zastrašujuće.
I također – za blisko bavljenje sobom. Da bi uklonila znak “Baci me” s čela, morat će ozbiljno raditi na samopoštovanju, samopoštovanju, prihvaćanju svoje prirode.
I vrijedi razmisliti o tome da Vika ima kćer. Kći koja gleda muškarce koji napuštaju majku i navikne se na činjenicu da je to norma. Kći koja već ne vjeruje muškarcima. I ona se sprema ponoviti scenarij moje majke.
Ovo je najvažnije o čemu treba razmišljati za sve one koji su zarobljeni u svojim destruktivnim i negativnim programima, samo pogledajte u oči njihove djece i razmislite – želite li za njih takav život kakav i vi sami sada živite? Postavite si ovo pitanje iskreno. A možda će vam dati snagu potrebnu za početak transformacije.
Olga Valyaeva

TEMU APP 100 E KUPON

Njega ljepote: kuhanje na pari

Parenje je korisno za čišćenje svih tipova kože. Čisti kožu od svih površinskih nečistoća, potiče cirkulaciju i otčepljuje začepljene pore.