HEKLANJE

10 načina za pretvaranje posjetitelja u potencijalne kupce

TEMU APP 100 E KUPON

Uvod

Za privlačenje posjetitelja web stranice potrebno je više od puke informacije. Potreban im je razlog da postave upit, pretplate se na vaš newsletter ili kupe vaš proizvod. Dakle, kako možete natjerati posjetitelja da prestane zaobilaziti rubove i odmah uđe? Pogledajte sljedećih 10 načina koji vam mogu pomoći pretvoriti posjetitelje vaše stranice u potencijalne kupce.



1. Poboljšajte svoju web kopiju
Kao i kod svake dobre web kopije, smanjite masnoću i dajte im hladne čvrste činjenice. Posjetitelji žele znati kako će usluga ili proizvod ispuniti njihovu želju ili potrebu. Uvjerljiv, interaktivan, dobro napisan sadržaj privući će čitatelja. Kako možete biti sigurni da imate dobar tekst na webu? Slijedite neka od osnovnih načela dobrog pisanja tekstova i bit ćete dobro. Neka kopija bude sažeta i govori ciljnoj publici. Uklonite sav razvikani marketinški žargon poput “imamo fantastičan proizvod” i “imali smo nevjerojatne rezultate”.

2. Radi se o kupcu
Svi žele znati “Što ja imam od toga?” Kupac može imati problem i želi rješenje ili želi uložiti u proizvod, ali mora biti uvjeren da je to dobar izbor. Vaš cilj ovdje? Pokažite im rješenje. Recite im prednosti proizvoda ili usluge, umjesto da ističete značajke. Značajke neće riješiti problem niti ostvariti prodaju, ali koristi hoće.

3. Budite pristupačni
Upotrijebite aktivan i prijateljski glas kako biste angažirali kupca i održali ga motiviranim da nastavi kroz proces klikanja na vašu poveznicu za bilten ili ostvarivanja prodaje. Aktivan glas je energičan i pristupačan, au konačnici i osobniji.

4. Povjerenje je faktor
Povjerenje je veliki čimbenik, stoga stvorite mnogo toga za kretanje. Posjetitelj vas ne može vidjeti, pa je pitanje povjerenja još važnije na internetu. Svaki dan me plaća osoba koju nikad nisam upoznao, to je povjerenje! Kako da znam da mu mogu vjerovati? Prvi put kad sam radio s njim, opisao je proces i ispunio moja očekivanja: plaćen sam na vrijeme i u cijelosti.

Ako razmjenjujete osobne podatke online, privatnost također dolazi u obzir. Uvjerite kupce da ćete čuvati njihovu privatnost. Recite im zašto prikupljate podatke i upoznajte ih za što ih koristite. Postavite svoja pravila o privatnosti na svoje web mjesto tako da im se može jasno pristupiti. A ako se bavite internetskom prodajom, povećajte faktor povjerenja nudeći različite načine naručivanja proizvoda, poput e-pošte, telefona ili sigurnog sustava plaćanja kao što je Paypal.

5. Izgledajte profesionalno
Gotovo polovica prodaje na web-mjestu izgubljena je jer web-mjesto ne pruža test povjerenja kod korisnika. Web stranica s neprofesionalnim izgledom i dojmom čini kupca nelagodnim i stvara iluziju da niste vrijedni povjerenja. Zbogom prodaja.

6. Dajte ponudu
Dajte kupcu ponudu koju ne može odbiti. Dajte im nešto besplatno, kao što je informativni paket ili skup članaka: Na primjer:



•5 velikih prednosti korištenja virtualnog asistenta na invesp.com. Primite naše posebno izvješće o 5 prednosti koje će smanjiti vaše troškove i povećati vašu dobit.

•Najbolja web kopija ikad u kratkom vremenu uz mala ulaganja. Pridružite se našem “VIP klubu” na www. invesp.com pobijediti druge s novom web kopijom ubojice.

7. Pozicionirajte se
Reci mušteriji što te čini posebnim i drugačijim od drugog tipa. Zašto bi trebali poslovati s vama? Na primjer, moj stav kao pisca je da sam raznolik i da mogu pisati u različitim medijima. To me čini jedinstvenim jer neki pisci vole pisati tekstove, ali mrze pisati prijedloge, ili će napisati prodajnu ponudu, ali neće napisati priručnik za prodaju. Zauzmite se za nešto i dajte to do znanja.



8. Obrasci
Dajte korisniku razlog da ispuni obrazac ili se prijavi za newsletter kao način da nastavi komunicirati s vama. Nakon što dobijete njihovo dopuštenje da ih kontaktirate, možete početi nuditi alate, informacije i pogodnosti za komunikaciju s vama. Možda im šaljete informativne pakete ili ih obavještavate s posebnim ponudama. Što god bilo, natjerati ih da se prijave povećat će vjerojatnost potencijalnog klijenta.

9. Održavajte lojalnost
Možete izgraditi i održati lojalnost kupaca na razne načine. Možda je jedan od najvažnijih načina održati svoja obećanja. Nudite li trajan proizvod s besplatnom dostavom ili solidnu uslugu s jamstvom povrata novca? Držite se svog obećanja i postupite do kraja i vaš će klijent to zapamtiti. Svi kupci vole da ih se cijeni, a vrijednost gradi lojalnost.

10. Pratite to
Pratite što vaši kupci traže. Jesu li pronašli svoje podatke ili proizvod? Pitaj ih kako su došli do tebe? Koje su te riječi koristili da te traže i pronađu? Pitajte kupca što mu se svidjelo, a što mu je odvuklo pažnju. Vaš klijent je izvrstan alat za procjenu uspjeha. Iskoristi.



Savjeti za sezonsko šminkanje

Ovo je nastavak članka “Savjeti za šminkanje prema godišnjim dobima”. Iako se ovo može čitati zasebno, najbolje je prvo pročitati