HEKLANJE

Vodič za organski SEO i njegove prednosti

TEMU APP 100 E KUPON

Što je organski SEO?

Na najjednostavniji mogući način, organski SEO je optimizacija za tražilice koja se obavlja ručno bez metoda crnog šešira, bez skrivenih metoda i bez automatiziranog skriptiranja. To je najčišći oblik optimiziranja vaše web stranice za dobrobit tražilica, dok još uvijek zadržava interes za posjetitelje vaše web stranice, i dobro izvedeno, to je upravo ono što tražilice traže na web stranici. Nakon što ga pronađu, nagraditi će vašu stranicu boljim rangiranjem i poboljšanim pozicijama na stranicama s rezultatima tražilice. Tijekom ovog članka jednostavno će se to nazivati SEO.



Razumijevanje tražilica

Razumijevanje tražilica i njihovog općeg koncepta ključno je za korištenje učinkovitih SEO metoda. Tražilice svojim posjetiteljima omogućuju unos određene riječi ili pojma, poznate kao ključne riječi. Nakon slanja, sve stranice koje sadrže te ključne riječi koje se mogu pronaći u direktoriju tražilice navedene su na stranicama s rezultatima tražilice. Svaka je stranica “rangirana” prema relevantnosti, popularnosti i nekoliko drugih čimbenika. Stoga, u teoriji, što je stranica relevantnija za određenu ključnu riječ, veća je vjerojatnost da će se pojaviti na vrhu popisa.

Predstavljamo Search Engine Spiders

Još jedan važan čimbenik koji treba zapamtiti o tražilicama je da one ne koriste stvarne ljude da indeksiraju milijarde web stranica i procjenjuju koliko su relevantne. Umjesto toga koriste automatizirani softver nazvan “pauk” ili “bot” koji ovaj posao obavlja mnogo brže. Izračuni koje tražilica koristi za određivanje rangiranja web stranice nazivaju se algoritmi i u slučaju glavnih tražilica kao što su Google, Yahoo i MSN ti se algoritmi redovito mijenjaju. Promjene i pojedinosti algoritama ne objavljuju se u javnosti kako bi se spriječilo da SEO-ovi crni šeširi manipuliraju svojim stranicama kako bi dosegnuli vrh hrpe unatoč tome što sadrže informacije relevantne za upit pretraživanja ili ključnu riječ.

Optimiziranje za tražilice – Optimiziranje za posjetitelje

Naravno, do neke mjere, svi mi koji čitamo ovaj članak vjerojatno smo krivi za mijenjanje naših web stranica kako bismo zadovoljili hirove tražilica, ali to se mora učiniti na pozitivan i organski način. Razumijemo da optimizacija stranice isključivo za dobrobit pauka tražilica može uvelike umanjiti stvarnu vrijednost stranice za vaše posjetitelje. I tražilice to razumiju, otuda i evolucija algoritama. Sa svakim novim algoritmom koji kreiraju i obično patentiraju tražilice poput Googlea, sve smo bliže strukturi prema kojoj se stranice istinski ocjenjuju na temelju njihove vrijednosti za posjetitelje. Možda zvuči kao roman Isaaca Asimova, ali algoritmi i pauci u osnovi postaju sličniji ljudima.

Osnovne komponente SEO-a



Stvarne metode optimizacije vaše web stranice spremljene su za drugi članak, ali osnovne komponente SEO kampanje raščlanjene su na tehnike optimizacije na stranici i izvan stranice. SEO na stranici uključuje čimbenike kao što su uključivanje ključnih riječi, optimizacija sadržaja, struktura stranice itd… dok su glavni čimbenik koji pridonosi optimizaciji izvan stranice ulazne veze. Postoji mnogo različitih čimbenika za svako od ovih područja i različiti SEO-ovi će vam dati različite informacije o tome koji su čimbenici najrelevantniji za postizanje viših pozicija. Do ovih velikih razlika u mišljenjima dolazi jer nitko nije siguran u kriterije algoritma.

Prednosti SEO-a

SEO je vjerojatno najkorisniji način provođenja internetske promocije. Vrlo je isplativ, može polučiti dugoročne rezultate, a potencijalni klijenti koje stvara su uključeni i ciljani. To ne znači da ne biste trebali razmotriti isprobavanje alternativnih metoda oglašavanja svoje stranice. Mnogima se reklamni natpisi, objave za tisak (zapravo se mogu koristiti i kao dio SEO kampanje), PPC kampanje i sponzorirani popisi pokazuju vrlo korisnima, a njihovo uključivanje pomoći će popularnosti vaše stranice.



Za isplativost i život

Isplativost je lako odrediti kada pogledate potencijal SEO kampanje u usporedbi s metodom koju mnogi smatraju sljedećom najboljom stvari – PPC. PPC kampanja obično će vas koštati bilo gdje više od 5 centi po generiranom posjetitelju. To znači da ćete za svakih tisuću posjetitelja koje primite platiti 50 USD. Neki relativno osnovni SEO radovi na web stranici koja sadrži deset stranica će relativno brzo generirati ovu vrstu prometa na mjesečnoj bazi.

50 dolara ne zvuči puno, ali uzmite u obzir da to plaćate u jednom mjesecu kako biste primili željenih tisuću posjetitelja. Tijekom jedne godine platit ćete 600 USD, i tako dalje. Uzmite u obzir da se natječete za relativno konkurentnu ključnu riječ i otkrili ste da trebate platiti najmanje 50 centi po kliku da biste ostvarili samo tisuću klikova u mjesecu. Odjednom plaćate 6000 dolara godišnje, a još uvijek dobivate samo tisuću klikova svaki mjesec. Za 6000 dolara ćete kupiti jako puno SEO posla i trebali biste otkriti da u roku od nekoliko mjeseci generišete mnogo više prometa koristeći SEO.



Ciljani potencijalni klijenti

Ciljani potencijalni klijenti najbolja su vrsta potencijalnih klijenata koje možete generirati. To znači da su posjetitelji vaše stranice već predisponirani za osnovnu temu vaše stranice i zainteresirani su za ono što imate za reći. To znači da će vjerojatnije kupovati robu ili usluge s vaše web-lokacije, klikati pridružene veze ili klikati Google oglase kako bi zaradili. Budući da SEO potencijalni klijenti fizički traže temu na koju se vaša stranica odnosi, zajamčeno je da su zainteresirani za sve što nudite. Prije svega pretražuju pomoću ključnih riječi relevantnih za vašu web stranicu. Zatim čitaju opis i naziv vaše stranice i to dodatno pojačava njihov interes za dotičnu stranicu i kliknu na vezu. Već su postali vrlo osjetljivi na poruku vaše web stranice.

Zato zapamtite…

SEO je najbolji alat webmastera, ali ako se loše postupa s njim se brzo može eksplodirati. Osiguravajući da se pridržavate samog slova zakona i ne koristite nikakve podmukle metode, uskoro biste trebali imati koristi od moćnih potencijalnih klijenata koji će često posjećivati vašu stranicu i donositi vam prihod.

Komercijalna vanjska rasvjeta

Svjetleći jumbo plakati, natpisi trgovina i svjetlucava svjetla stvaraju ambijent iz bajke, mame lovce na povoljne cijene i povremene promatrače

Stečajni obrasci: imati prave

Ispunjavanje obrazaca za bankrot može biti jedan od najtežih dijelova podnošenja zahtjeva za bankrot, iako su ti obrasci nužno zlo