HEKLANJE

7 razloga zašto trebate voditi blog za svoju tvrtku

 
Ako ne pišete blog za svoju tvrtku, trebali biste biti. Iako mnogi ljudi jednostavno odbacuju bloganje zbog njegovog opisa kao web dnevnika, svaki dan im nedostaje puno prometa i prilika za generiranje prihoda. Jeste li jedan od onih koji nedostaju?
Zapravo, blogovi su puno više od jednostavnog web dnevnika. Oni su zapravo sustav za upravljanje sadržajem i/ili jednostavan predložak web stranice. Softver za bloganje omogućuje vam da počnete objavljivati svoj sadržaj na Internetu za nekoliko minuta, a kada iskoristite tu mogućnost s RSS feedom, imate snažan prometni magnet.
Smislio sam 7 razloga zašto bi svaka tvrtka trebala imati blog i RSS feed.

  1. Objavljivanje redovito ažuriranog bloga pomaže vam da ostanete u kontaktu s vašom postojećom publikom i/ili bazom korisnika. Možete objavljivati ažuriranja, vijesti ili misli na svom blogu, kao i odgovarati na pitanja.
  2. Blog vam može pomoći privući nove kupce. Vaši unosi na blog (postovi ili članci) postat će hrana za tražilice i privući će nove posjetitelje. Ako vaš blog odgovara na pitanja posjetitelja ili privuče njihov interes, upravo ste pronašli još jednog kvalificiranog potencijalnog klijenta.
  3. Blogovi i RSS izvori često imaju viši rang u tražilicama od tradicionalnih web stranica. Tražilice vole blogove i RSS feedove. Ako pravilno dizajnirate svoj blog, tražilice će biti obaviještene svaki put kada ga ažurirate. Čak i ako ne pingujete redovito, većina tražilica će češće posjećivati blogove. Osim toga, sama organizacija bloga pogoduje pauku i dobrom rangiranju na tražilicama.
  4. Blogovi vam mogu pomoći da uspostavite ili izgradite svoju reputaciju u određenom području. Kako vaš blog raste, pokazat ćete svoje znanje u odabranoj niši.
  5. Blogovi i RSS izvori su dobri izvori prihoda. Na svoje blogove možete dodati oglase s plaćanjem po kliku, pridružene oglase ili prodati oglasni prostor. Zapravo, mnoge PPC tvrtke također pružaju mogućnost dodavanja PPC-a vašim RSS feedovima.
  6. Blogovi su sjajni načini za generiranje potencijalnih klijenata. Čak i ako ne želite stavljati oglašavanje na svoj blog, možete ga koristiti za promicanje ili hvatanje potencijalnih klijenata za svoje programe. Ovo su sjajni potencijalni klijenti jer činjenica da su došli s vašeg bloga znači da su već zainteresirani za vašu temu i predisponirani za vašu pojedinačnu poruku.
  7. Kreiranje vlastitog bloga najlakši je način za uspostavljanje prisutnosti na Internetu, a kreiranje RSS feeda još je lakše. Zapravo, to je i najjeftiniji način za početak rada na Internetu jer postoji niz besplatnih stranica za bloganje. Počeo sam s blogger.com i obično ih preporučujem, ali sam čuo da drugi upućuju i na nekoliko drugih top web-mjesta za bloganje. Softver za bloganje koji sada koristim je WordPress i također je besplatan. Zapravo, većina web-domaćina sada nudi WordPress (ili drugi besplatni softver za bloganje) kao besplatni dodatak za web-mjesto putem Fantastica. Instalacija WordPressa od nule je brza i jednostavna, ali Fantastico to čini još lakšim. Blogovi kreirani na Bloggeru imaju RSS feed kreiran za njih, a WordPress također automatski stvara feedove u nekoliko varijanti.

Kao što možete vidjeti, postoji nekoliko prednosti pokretanja vlastitog bloga i RSS feeda. Ako možete izbrojati toliko koristi od tehnike internetskog marketinga koja je također besplatna i laka, onda ste glupi što je ne počnete koristiti za sebe.



TEMU APP 100 E KUPON