HEKLANJE

Kratki vodič za aparatić za zube

Medicinska statistika kaže da su kod gotovo 50 posto ljudi zubi nepravilni, krivi ili neporavnati. Napretkom stomatologije, posebice grane ortodoncije koja se bavi ispravljanjem nepravilnosti zuba i čeljusti, liječenje takvih zuba nije teško. Ispravljanje nepravilnih zubi u prošlosti je bilo ograničeno na korištenje skidivih pločica s čeličnim žicama ružnog izgleda, a tretman je gotovo uvijek bio kompromitiran te predug i bolan.

Suvremene tehnike su jednostavne i bezbolne, a tretman se može provoditi kod osoba svih dobnih skupina počevši od treće do četvrte godine pa sve do 30-40 godine, ali što se ranije počne, to je bolji je.



Ovih dana postoji niz dostupnih izbora u vezi s vrstom aparatića za zube. Ovo su različite tehnike i aparatići koji su danas dostupni, uključujući nove nevidljive aparatiće u boji zuba i vidljive metalne aparatiće. Novije vrste aparatića dalje se dijele na:

1. Keramički aparatić
2. Invasalign aparatić
3. Lingvalni aparatić
4. Metalni aparatić

Keramički aparatić: Keramički aparatić izrađen je od kompozitnih materijala u boji zuba. Jaki su i uglavnom ne ostavljaju mrlje. Odrasli rado biraju keramičke jer se oni “stapaju i slažu” s prirodnim zubima i manje su uočljivi osobama izvana od metalnih aparatića. Ovo je vrsta aparatića za zube koje je imao Tom Curise. Prednosti su u tome što su gotovo nevidljivi, udobniji i manje iritiraju desni od metalnih aparatića, ali su skuplji i mogu zahtijevati dodatna sjedenja.

Invasalign aparatić za zube: odličan za ljude koji nemaju ozbiljnih problema. Proteze se sastoje od jakih plastičnih ladica koje se izrađuju posebno na individualnoj osnovi. Oni su doista nevidljivi. Čovjek može ispraviti zube, a da nitko ne vidi da nosi aparatić. Posudice za tretman su računalno proizvedene align tehnologijama. Apsolutno su nevidljivi strancima.

Lingvalni aparatići: postavljaju se iza zuba umjesto uobičajenog prednjeg dijela zuba i gotovo su nevidljivi drugima. Samo nekoliko posebno educiranih profesionalnih ortodonata provodi liječenje lingvalnim aparatićima.

Metalne bravice: koriste se za tradicionalno ortodontsko liječenje. Oni su vrlo jaki i mogu izdržati većinu vrsta tretmana. U početku mogu iritirati zubno meso, ali nakon nekoliko tjedana povuku se. Iako su jeftiniji, oni su uočljiviji od drugih vrsta.

A sada nekoliko savjeta koje biste trebali slijediti kako biste izvukli najbolje iz tretmana koji odaberete:
1. Izbjegavajte gazirana pića
2. Žvačite hranu
3. Ne uzimajte droge
4. Prestanite pušiti
5. Klonite se izbjeljivanja
6. Prestanite gristi nokte



TEMU APP 100 E KUPON

Blog i ping – Osnove

Blogovi i ping danas su najčešće korištene riječi u IT sektoru. Ove dvije riječi danas su svima na usnama. Pa