HEKLANJE

Zdravstvene prednosti sunčanih naočala

Jeste li shvatili da vas sunčane naočale štite od više od katarakte? Nekoliko je značajnih prednosti nošenja sunčanih naočala svaki put kad izađete na sunce.

BLJEŠTAJ U VOŽNJI



Sunčane naočale sa 100% UV zatamnjenjem smanjuju odsjaj od reflektirane sunčeve svjetlosti. To smanjuje škiljenje (i bore koje uzrokuje) i može spriječiti određene migrene i glavobolje izazvane jakim svjetlom. Ali prava korist dolazi kada vozite: odsjaj s ceste može privremeno zaslijepiti vozače. Sunčane naočale zatamnjene UV zračenjem omogućuju vam da izbjegnete ovu potencijalnu opasnost. I ne morate birati tamne leće: blijedo jantarne ili druge svijetle boje djeluju jednako dobro za sprječavanje odsjaja, pod uvjetom da su 100% UV tonirane.

SUŠENJE OČI

Vjetar i klima uređaj mogu isušiti vaše oči, uzrokujući nelagodu, crvenilo, svrbež i bol. U automobilu je klima uređaj najbolji osjećaj kad vam puše blizu lica – a to znači u oči. Nošenje sunčanih naočala – čak i kada nije sunčano – smanjuje učinak zraka koji vam puše izravno u oči.

KATARAKTE

Ne zaboravite kataraktu – jednu od onih bolesti o kojoj zapravo ne razmišljate dok ne bude prekasno. Dugotrajno prekomjerno izlaganje UV zrakama može uzrokovati kataraktu u vašim očima. Simptomi uključuju zamagljen vid, osjetljivost na svjetlo, dvoslike, potrebu za jačom svjetlošću za čitanje i blijeđenje boja. Redovito nošenje sunčanih naočala može spriječiti ili usporiti razvoj katarakte, stoga nikada nije prerano početi.

TEMU APP 100 E KUPON