HEKLANJE

5 affiliate pogrešaka koje treba izbjegavati koje će povećati vašu prodaju

TEMU APP 100 E KUPON

Affiliate marketing jedan je od najboljih načina da zaradite novac od kuće, a affiliate programi svakome tko ima pristup internetu pružaju priliku da zarađuje za život na internetu. Partnerski programi obično su besplatni ili vrlo jeftini za pridruživanje, lako ih je započeti i obično redovito plaćaju provizije, pa im se sve više ljudi okreće kao sredstvu za pokretanje kućnog posla. Međutim, postoji nekoliko pogrešaka koje affiliate marketinški stručnjaci često čine, a koje strahovito štete njihovom poslovanju.

Izbjegavanje nekih od ovih uobičajenih pogrešaka koje čine marketinški stručnjaci za partnere trebalo bi brzo i jednostavno poboljšati vaše šanse za prodaju i povećati provizije za partnere. Evo pet najčešćih pogrešaka koje rade trgovci partnerima:



1) Ne istražujte affiliate program prije nego što ga počnete promovirati

Zaista je nevjerojatno koliko suradnika zgrabi prvi affiliate program koji im se nađe ili se prijavi jednostavno zato što ima visoku stopu provizije ili ga promovira samo zato što ga svaki drugi trgovac promovira. Ako program ne odgovara općoj temi vaše stranice, bit će vam teško uvjeriti svoje posjetitelje i pretplatnike da kupe proizvod. Zašto bi to htjeli ako nema nikakve veze s područjem na koje ciljate?

2) Neispravno korištenje vaše datoteke potpisa

Mnoge podružnice dodaju datoteku potpisa svim svojim odlaznim porukama e-pošte i objavama na forumu, ali to ne čine ispravno. Dvadeset redaka teksta punih pridruženih veza na hrpu različitih proizvoda ne smatra se dobrom datotekom potpisa! Zapravo, vrlo lako se može smatrati spamom. Pokušajte svoju datoteku s potpisom držati ispod pet redaka s prvim redom koji privlači pozornost ili je intrigantan i pretjerajte s vezama.

3) Ne pisanje vlastite kopije oglasa

Nema ništa gore nego vidjeti potpuno isti oglas na cijelom internetu ili u porukama e-pošte od deset različitih trgovaca. Koliku će percipiranu vrijednost imati vaša poruka kada stigne i čitatelj je vidi po deseti put? Odvojite vrijeme da prilagodite oglas tako da odgovara vašoj ciljanoj publici i pretplatnicima prije nego što ga pošaljete. Prilagodite ga kako biste oglas učinili svojim kako se više ne bi činio kao reklama.

4) Ne plaćate vlastiti naziv domene i hosting račun



Čak i početni korisnici interneta mogu prepoznati besplatno hostirano mjesto kada ga vide. To je vrlo neprofesionalno i sugerira vašim posjetiteljima da niste zaradili novac na mreži i da vjerojatno ne znate što radite. Ako niste poduzeli ni mali korak prema ispravnom postavljanju svog poslovanja, kako vam onda vaši posjetitelji mogu vjerovati? Manje od 10 USD godišnje za naziv domene na GoDaddy.com i možda 5 USD mjesečno za mali hosting račun neće uništiti vaš bankovni račun. Zapravo, dugoročno će vam pomoći da dodate na svoj račun.

5) Ne bilježite svoje potencijalne klijente prije nego što ih pošaljete na stranicu za partnerski proizvod

Ako trošite svoje vrijeme i novac na marketing kako biste natjerali nekoga da klikne na jednu od vaših affiliate poveznica, a zatim napusti stranicu proizvoda bez kupnje, što ste dobili? Ništa! Upravo ste izgubili vrijeme i novac koji su vam bili potrebni da uopće dobijete taj jedan klik. Postavite stranicu za stiskanje kako biste mogli uhvatiti adresu e-pošte svog potencijalnog klijenta prije nego što ga pošaljete na stranicu proizvoda. Na taj način, ako ne kupe, možete ih kontaktirati kasnije i pokušati ponovno (i opet i opet i opet). Ovo može biti neprocjenjivo!



Sada kada znate ovih pet affiliate pogrešaka koje treba izbjegavati, trebali biste moći ostvariti više prodaje i povećati svoje affiliate provizije za značajan iznos. Stoga izađite i postanite super affiliate marketer kakav ste oduvijek znali!