HEKLANJE

Osnove financijskog planera

Što je financijsko planiranje i zašto je ono ključno za vas.

Čak i ako ne mislite da ste financijski planer, bolje da brzo počnete tako razmišljati. U Sjedinjenim Državama postoji otprilike 5,6 milijuna ljudi koji su ili sami stekli milijunaši ili su financijski neovisni. I što je tako teško za povjerovati u toj statistici, pitate se? To je zato što je to samo oko 5% američke populacije.



Preostalih 95% američke populacije (ovdje govorimo o 106,4 milijuna ljudi!) ne samo da nisu bogati, već se većina njih suočava s financijskim katastrofama, bilo zbog lošeg financijskog planiranja ili neumnog trošenja!. Zbog toga biste trebali početi razmišljati kao financijski planer. Financijsko planiranje nije tako komplicirano, a može napraviti veliku razliku u vašem životu.

Kao što izreka kaže, “neuspješno planiranje je planiranje neuspjeha”. Uglavnom se isto može reći ako ne planirate dobro svoje financije, nije važno imate li visoke prihode, i dalje su vam potrebne vještine financijskog planiranja, kako biste bili u stanju štetnosti i osigurali da će vaš život biti financijski osiguran .

Činjenica je da financijsko planiranje nije opcija, većina nas treba razmišljati unaprijed već danas, a trebali biste odmah vježbati svoje vještine financijskog planiranja kako biste u budućnosti uživali u novcu koji zaradite danas.

Osnove financijskog planiranja su držati sve svoje financije u redu, ovo je vrlo osnovni savjet, u redu. Međutim, češće nego ne, radije bismo se koncentrirali na druge stvari u životu kao što su zdravlje, studij, posao i drugo.

Razmislite o stvarima koje želite postići u životu i o tome kako ćete to postići, financijski planer uvijek postavlja svoje ciljeve i unosi neki red u svoje misli prije nego što počne stvarno pokretati kotače. Financijsko planiranje može uključivati kupnju kuće, plaćanje školovanja vaše djece i razmišljanje o mirovinskom fondu.

Financijsko planiranje pomoći će vam da iskoristite svoju trenutnu plaću i svoju ušteđevinu da počnete raditi na programu koji će vam pružiti mir na financijskoj razini, financijski planer će isplanirati proračun u skladu s proračunskim izdacima svakog kućanstva i sastaviti plan štednje , to će vam pomoći da svoj novac potrošite mudro i učinkovito.

Financijski planer će razmisliti o ulaganju ušteđevine u investicijsko sredstvo koje donosi veće povrate od uobičajenog bankovnog računa, to će dodati nešto snage vašoj ušteđevini i pomoći vam da postignete svoje financijske ciljeve u kraćem vremenskom razdoblju.



Započinjanjem planiranja mirovine sada (ne kasnije!), možete procijeniti koliko će vam novca trebati da održite svoj trenutni način života i odakle će taj novac doći. Mnogi ljudi, posebno oni koji su tek počeli raditi, uvijek ostavljaju svoje planiranje mirovine u drugi plan iz razloga kao što su “Tek sam počeo raditi” i “Oh, još sam mlad”.

Mnogi, međutim, ne shvaćaju da ako rano počnete štedjeti za mirovinu, moći ćete štedjeti i uložiti više zahvaljujući čaroliji “složenih kamata”, pod uvjetom da svoju ušteđevinu uložite mudro. Možda ne morate čekati do 65. godine da biste otišli u mirovinu. Koliko znate, do 40. godine možda ste već dosegli svoju financijsku neovisnost i ne morate brinuti o ranom ustajanju da biste radili ili raditi do kasnih sati jer postoje rokovi koje morate ispuniti.

TEMU APP 100 E KUPON