HEKLANJE

Odabir kreditne kartice koja odgovara vašim navikama otplate

TEMU APP 100 E KUPON

Kada birate novu kreditnu karticu, najbolje je odabrati karticu koja odgovara vašim potrošačkim navikama. Međutim, to nije najvažniji faktor. Još je važnije odabrati kreditnu karticu koja odgovara vašim navikama plaćanja. To će osigurati da ne završite s plaćanjem preko vjerojatnosti za otplatu duga po kreditnoj kartici. Razmotrite ove scenarije:

Veliki rasipnik, veliki platiša



Svaki mjesec većinu svoje potrošnje stavljate na svoju kreditnu karticu. Benzin, kupovina, odjeća, izlasci, piće u pubu – sve se događa tamo. Ali ti si jedan od sretnika. Zarađujete dovoljno da možete u cijelosti otplatiti saldo svakog mjeseca. Ako ste takav potrošač, nećete biti zabrinuti oko kamate, pod uvjetom da kartica ima dugo beskamatno razdoblje. (Neke kartice zaračunavaju kamatu od dana kupnje; ovo nije dobra opcija za redovite potrošače). Najbolja kartica za vas bit će ona koja ima druge poticaje, poput povrata novca ili neke vrste nagradnih bodova.

Neki ljudi redovito troše na svojim kreditnim karticama, ali ne mogu podmiriti cijelo stanje svaki mjesec. Ako ste to vi, željet ćete karticu s niskim godišnjim postotkom. To će zadržati otplate nepodmirenih dugovanja relativno niskima. Provjerite kartice bez godišnje naknade, ali s drugim poticajima ako ih možete dobiti po niskoj cijeni.

Potražite niske kamate

Ako većinu svoje potrošnje stavljate na kreditnu karticu, ali plaćate vrlo malo ili minimalni iznos, tada vam je potrebna druga vrsta kreditne kartice. Kartica s vrlo niskom kamatnom stopom omogućit će otplatu upravljivu. Također je vrijedno provjeriti koliki postotak nepodmirenog duga mora biti vraćen. Ovo može jako varirati.

Još jedna mogućnost za one koji ostavljaju velika stanja na svojim kreditnim karticama je da traže ponude za prijenos stanja. Neki od njih nude nisku stopu koliko god dugo preneseni saldo ostao na novoj kreditnoj kartici. To je obično znatno niže od bankovne stope i može pomoći u upravljanju dugoročnim dugom.

Neke tvrtke koje izdaju kreditne kartice nude stopu prijenosa stanja od 0% na fiksno razdoblje od šest do devet mjeseci (a ponekad i 12 mjeseci). To znači da će sve što platite smanjiti nepodmireni dug na kreditnoj kartici. To će pomoći da financije budu upravljive.

Ocijenite prednosti surfanja



Također možete razmisliti o tome da postanete surfer. To znači podnošenje zahtjeva za novu karticu prije isteka ponude od 0% i prijenos stanja na novu kreditnu karticu od 0%. Činite to dovoljno dugo i nepodmireni dug će se sigurno smanjiti.

Koju god ponudu odabrali, ne zaboravite pogledati sitna slova. Na primjer, čekovi kreditnih kartica stižu poštom i može biti primamljivo upotrijebiti ih. Međutim, neke tvrtke koje izdaju kreditne kartice naplaćuju višu stopu ako koristite čekove kreditne kartice nego ako trošite s karticom.

Također je preporučljivo vidjeti primjenjuje li se stopa koja se primjenjuje na prijenose stanja i na kupnje. Ponekad se nova potrošnja na kreditnoj kartici naplaćuje po standardnoj tarifi. U tim slučajevima, plaćanja se često prvo primjenjuju na saldo s nižom stopom, što znači da biste mogli završiti s većim otplatama nego što ste planirali.



Podzemna željeznica u Americi

Podzemna željeznica, poznata u svijetu i kao U-Bahn ili Untergrundbahn njem., metro franc., ili subway eng. je masovno prijevozno sredstvo,

Jeste li prevareni?

Zarađivati novac može biti vrlo težak posao. Za zaradu je potrebno vrijeme i predanost poslu. Svatko traži brži i lakši

Izbjeljivanje zubi i osjetljivi zubi

Izbjeljivanje zubi za postizanje tog “savršenog” osmijeha u posljednje je vrijeme postalo iznimno popularno. Međutim, postoji cijena koja se mora