HEKLANJE

Jeste li prevareni?

TEMU APP 100 E KUPON

Zarađivati novac može biti vrlo težak posao. Za zaradu je potrebno vrijeme i predanost poslu. Svatko traži brži i lakši način da zaradi dodatni novac, ali ono što možete dobiti umjesto toga je prevareno. Mnogi prevaranti pokušavaju privući pozornost ljudi s niskim primanjima, onih koji su nezaposleni, roditelja koji ostaju kod kuće, starijih osoba ili čak osoba s invaliditetom. Najbolji način da zaštitite sebe i svoju obitelj je znati razliku između legitimne tvrtke i one koja je povezana s prijevarama. Možda ste prije primijetili prevarantske oglase, a niste toga ni bili svjesni.

Često je najbrži način da saznate je li oglas prijevara ako zvuči predobro da bi bilo istinito. Ako oglas ili pozivatelj navodi da ćete moći zaraditi znatnu količinu novca u kratkom vremenu, trebali biste to smatrati prijevarom. Tvrtka vas može tražiti da date novac unaprijed, kako biste zaradili s njihovom tvrtkom. Istina je da je za zaradu potreban novac, ali mnoge tvrtke mogu uzeti vaš novac i možda nećete moći dobiti povrat. Ako odlučite uložiti u tvrtku, uvijek koristite svoju kreditnu karticu za plaćanje, jer je lakše dobiti povrat novca od vaše kartičarske kuće nego pokušati dobiti povrat za tvrtku u koju ulažete. Ako mislite da ne dobivate poštenu ponudu, razmislite o tome da nazovete tvrtku prije nego što pozovete vlasti, da vidite možete li prvo preko njih dobiti povrat novca. Ako se ne slažu, razmislite o tome da kontaktirate vlasti, Better Business Bureau, Federal Trade Commission ili čak državnog tužitelja za svoju državu ili državu u kojoj se nalazi prevarant.



Prije nego se odlučite pridružiti oglasu ili tvrtki koja obećava brze nagrade, uzmite si vremena i temeljito istražite tvrtku. Ako tvrtka nema odgovarajuće vjerodajnice za poslovanje ili nije poslovala dulje vrijeme, budite jako umorni od namjera tvrtke prema vama. Istražite internet kako biste pronašli ljude koji su već radili s ovom tvrtkom i poslušajte što imaju za reći o tvrtki, njenim proizvodima, pa čak i predstavnicima. Obratite se Better Business Bureau da provjerite je li tvrtka protiv nje podnesena tužba ili je li ona članica BBB-a. Pogledajte adresu i telefonski broj kontakt podataka tvrtke. Navodi li poštanski pretinac ili telefonski broj? Ako oni nisu dostupni, možda ne želite imati posla s tvrtkom, bit će im teško ući u trag ako budete prevareni. Neki oglasi dat će vam broj 1-900 na koji možete kontaktirati za informacije. Ove vrste prijevara naplaćuju pretjerano visoke iznose novca za poziv, a prevarant može dobiti dio tog novca. Prije nego pristanete na bilo koju tvrtku, uzmite si vremena i razmislite prije nego što pristanete na njihove zahtjeve.

Potpore za samozapošljavanje

Potpore za samozapošljavanje su državne potpore koje se dodjeljuju nezaposlenim osobama koje se odluče na pokretanje vlastitog posla, a prijavljene