HEKLANJE

Poboljšajte svoj kreditni rezultat ispravljanjem svog kreditnog izvješća

Prema Zakonu o poštenom kreditnom izvješćivanju (FCRA), i tvrtka za prijavu potrošača i davatelj informacija (osoba, tvrtka ili organizacija koja daje informacije o vama tvrtki za prijavu potrošača) odgovorni su za ispravljanje netočnih ili nepotpunih informacija u vašem izvješću. Kako biste iskoristili sva svoja prava prema FCRA, obratite se tvrtki za prijavu potrošača i davatelju informacija ako vidite netočne ili nepotpune informacije.

1. Recite tvrtki za prijavu potrošača, pismeno, koje informacije mislite da su netočne. Uključite kopije (NE originale) dokumenata koji podupiru vaš stav. Uz navođenje vašeg punog imena i adrese, vaše pismo treba jasno identificirati svaku stavku u vašem izvješću koju osporavate, navesti činjenice i objasniti zašto osporavate informacije te zahtijevati da se informacije izbrišu ili isprave. Možda ćete htjeti priložiti kopiju svog izvješća sa zaokruženim predmetima. Pošaljite svoje pismo preporučenom poštom, zatražite povratnicu, tako da možete dokumentirati što je tvrtka za prijavu potrošača primila. Sačuvajte kopije svog pisma spora i priloga.



Tvrtke za prijavu potrošača moraju istražiti sporne stavke – obično u roku od 30 dana – osim ako ne smatraju vaš spor neozbiljnim. Oni također moraju proslijediti sve relevantne podatke koje navedete o netočnosti organizaciji koja je dostavila informacije. Nakon što davatelj informacija primi obavijest o sporu od tvrtke za prijavu potrošača, mora istražiti, pregledati relevantne informacije i rezultate prijaviti tvrtki za prijavu potrošača. Ako davatelj informacija utvrdi da su sporne informacije netočne, mora obavijestiti sve tri tvrtke za prijavu potrošača širom zemlje kako bi mogle ispraviti informacije u vašoj datoteci.

Kada je istraga dovršena, tvrtka za prijavu potrošača mora vam dati pisane rezultate i besplatnu kopiju vaše prijave ako spor rezultira promjenom. (Ovo besplatno izvješće ne računa se kao vaše godišnje besplatno izvješće prema Zakonu o poštenim i točnim kreditnim transakcijama (FACT).) Ako se stavka promijeni ili izbriše, tvrtka za prijavu potrošača ne može sporne informacije vratiti u vašu datoteku osim ako davatelj informacija provjerava jesu li informacije doista točne i potpune. Tvrtka za prijavu potrošača također vam mora poslati pismenu obavijest koja uključuje ime, adresu i broj telefona pružatelja informacija.

Ako zatražite, tvrtka za prijavu potrošača mora poslati obavijesti o svim ispravcima svima koji su primili vašu prijavu u proteklih šest mjeseci. Ispravljeni primjerak vašeg izvješća može se poslati svima koji su primili primjerak tijekom posljednje dvije godine u svrhu zapošljavanja.

Ako istraga ne riješi vaš spor s tvrtkom za prijavu potrošača, možete zatražiti da izjava o sporu bude uključena u vašu datoteku i buduća izvješća. Također možete zatražiti od tvrtke za prijavu potrošača da dostavi vašu izjavu svima koji su primili kopiju vaše prijave u nedavnoj prošlosti. Očekujte plaćanje naknade za ovu uslugu.

2. Recite vjerovniku ili drugom davatelju informacija, u pisanom obliku, da osporavate stavku. Obavezno priložite kopije (NE originale) dokumenata koji podupiru vaš stav. Mnogi pružatelji usluga navode adresu za sporove. Ako dobavljač prijavi stavku tvrtki za prijavu potrošača, to mora sadržavati obavijest o vašem sporu. A ako ste u pravu – to jest, ako se utvrdi da su informacije netočne – davatelj informacija to možda neće ponovno prijaviti.

3. Imperativ je da pažljivo pratite svoja kreditna izvješća kako biste pravodobno mogli osporiti pogrešne transakcije. Na internetu možete jednostavno zatražiti besplatnu kopiju svog kreditnog izvješća kako biste vidjeli postoje li lažne transakcije, netočnosti ili izravne pogreške.

4. Vaš dobar kredit i identitet mogu biti ugroženi bez vašeg znanja, stoga je u vašem najboljem interesu da redovito provjeravate svoje besplatno kreditno izvješće. Nemojte izgubiti svoj identitet i dobar ugled zbog pogrešaka u vašem kreditnom izvješću ili ispravljenih pogrešaka koje se i dalje pojavljuju tijekom provjere kreditne sposobnosti. Morate paziti na sebe i nešto poduzeti.



TEMU APP 100 E KUPON

Kućni poslovni pothvati

Sada ste donijeli veliku odluku o pokretanju vlastitog posla od kuće. Prva stvar koju morate odlučiti je kakvu ćete vrstu

Azijske tvrtke na mreži

Internet je tako posebna kreacija. Njegova priroda bez granica, dostupna svakome u bilo kojem dijelu svijeta pritiskom na gumb, pruža