HEKLANJE

Azijske tvrtke na mreži

TEMU APP 100 E KUPON

Internet je tako posebna kreacija. Njegova priroda bez granica, dostupna svakome u bilo kojem dijelu svijeta pritiskom na gumb, pruža informacije svakome kad i kad mu je potrebna.

Slično tome, ista ravna struktura interneta također pruža mogućnosti svakom pojedincu da ima vlastiti prostor i izloženost svijetu putem alata masovnih medija. Prosječnom Azijcu daje priliku da otisne svoj trag na internetu.



Azija je vidjela brojne tvrtke koje su se pojavile počevši od toga da imaju web stranicu u virtualnom svijetu. Kako sve više i više Azije dobiva širokopojasni, 3G, pa čak i WiMax pristup, internetsko tržište raste i sve više ljudi prepoznaje potencijal interneta kao jeftine i široke ulazne točke za poslovanje.

Evo samo nekoliko značajnih online pokretača i potresa u Maleziji:

a. Realestate.net.my: jednostavan, tipičan način uspješne web stranice, stranica je rangirana na 118.909 na Alexa u vrijeme pisanja te nudi besplatno korištenje foruma i popisa nekretnina. U zamjenu, prikazuje mnoštvo Google oglasa na strateški postavljenim lokacijama, nesumnjivo uzimajući malu svotu od Google Adsense za malo truda.

b. Malaysiakini.com.my: Osnovao ih je bivši mainstream novinar koji je želio više slobode u svom izvješćivanju nego što je to moguće u provladinim mainstream novinama, ove internetske novine pokrenute su online i stoga uživaju prednost ne zahtijevajući licencu za tisak i tiskanje u odnosu na njihove mainstream suvremenici čine. Sukladno tome, mogućnost poništenja licence ne ograničava svaki njezin potez. Javnost uživa u relativno iskrenom izvješćivanju koje izlazi s njegove web stranice i doista, vjerojatno je učinila svoj dio da pruži korisnija izvješća o socio-političkim pitanjima u Maleziji. Sve to, dok je za sebe zgrabio nešto novca.

c. Kennysia.com: Malezijski blog br. 1 dolazi iz Kuchinga, istočna Malezija, od bivšeg IT stručnjaka koji je studirao u Perthu. Sa svojom zabavnom duhovitošću i pozitivnim stavom o problemima, ispričao je sve o tranziciji povratka iz Pertha u Kuching, razglasio svoju sadašnju ljubav prema Kuchingu i zbacio šalu ili dvije o aktualnim problemima i događanjima u regiji.

Internet kao izvor zarade

Internet je medij koji je sa svojom pojavom, donio brojne pogodnosti. Od velikoj broja pogodnosti korištenja interneta, jedna je od