HEKLANJE

Isplati li se refinanciranje?

Refinanciranje se može isplatiti, ali nije prikladno za svakoga, kao opće pravilo, refinanciranje se može isplatiti ako je trenutna kamatna stopa na vašu hipoteku najmanje 2% viša od trenutne tržišne stope. Brojka od 2% općenito je prihvaćena kao sigurna marža kada se uravnotežuju troškovi refinanciranja hipoteke i ušteđevine.

Postoje mnoga dodatna pitanja koja treba uzeti u obzir, kao što je koliko dugo planirate boraviti u nekretnini. Većina izvora i zajmodavaca kaže da su potrebne najmanje tri do četiri godine da se u potpunosti ostvare uštede zahvaljujući nižoj kamatnoj stopi, s obzirom na moguće troškove refinanciranja vaše nekretnine.



Refinanciranje može biti prikladno za one koji žele iskoristiti niže kamatne stope umjesto da se suočavaju s rastućim kamatama zbog viših stopa, naknade od refinanciranja postupno će se ukinuti tijekom duljeg vremenskog razdoblja, zbog čega je ovo prikladno za osobe koje žele potrošiti više zatim 5 godina na njihovom trenutnom posjedu. Izgradnja vlasničkog kapitala također je još jedna prednost od pretvaranja u zajam s kraćim rokom trajanja. Ako se refinanciranje ne čini kao opcija za odabir, zašto ne razgovarati sa zajmodavcem koji bi mogao pristati promijeniti uvjete zajma ili primijeniti nove uvjete.

TEMU APP 100 E KUPON

Blog i ping – osnove

Blogovi i ping danas su najčešće korištene riječi u IT sektoru. Ove dvije riječi danas su svima na usnama. Pa