HEKLANJE

Studentske kreditne kartice – Uvod

TEMU APP 100 E KUPON

Baš kao što sam izraz sugerira, studentske kreditne kartice su kreditne kartice namijenjene isključivo studentima, od kojih mnogi tek trebaju zaraditi dokumentirani prihod uz zaposlenje. Izdavatelji kreditnih kartica vode računa o studentima i njihovim kreditnim izazovima pa se prilagođavaju studentima kada izrađuju ponude studentskih kreditnih kartica. Obično je jedino ograničenje pri podnošenju zahtjeva za studentsku kreditnu karticu dob studenta, kao što je propisano zakonom zemlje, koja je obično 18 godina i više u trenutku podnošenja zahtjeva. Na mnogo načina, studentska kreditna kartica vrlo je slična tradicionalnim, uobičajenim kreditnim karticama. Ali glavna je razlika standardni APR ili kamatna stopa koja se naplaćuje za kupnju karticom, a koja je relativno viša od tradicionalnog APR-a kreditne kartice.

Upotreba kreditne kartice i kreditna sposobnost



Studentske kreditne kartice mladim studentima pružaju veću financijsku fleksibilnost. No, iako može dobro doći pri plaćanju stanarine, plaćanju školarine, kupnji knjiga i drugih potrebnih stvari poput hrane i odjeće, neobuzdano uzimanje kartice ponekad može dovesti do financijskih problema, osobito u obliku loših kreditnih rezultata i oštećene kreditne povijesti . U određenoj mjeri to se može pripisati nedostatku obrazovanja ili svijesti jer mladi ljudi često neće previše razmišljati o konceptu kreditnog bodovanja ili ideji izgradnje dobre kreditne povijesti. Kao rezultat ovog nedostatka svijesti, oni se obično neće suzdržati od slobodnog korištenja kreditne kartice.

Opasnost od loših kreditnih rezultata neće postati očigledna, ali će svakako postati očigledna kada se student kasnije obrati banci za kredit. Kreditno profiliranje ili kreditni rezultati, kako ih utvrđuje bilo koji od tri kreditna ureda, predstavljaju kreditnu povijest pojedinca, a crne mrlje na kreditnoj povijesti, kako god da su stečene, otežat će, u najgorem slučaju, i poskupjeti, u najboljem slučaju osigurati najnižu moguću kamatnu stopu na zajam ili financiranje. Dakle, posljedično, čak i ako netko uspije dobiti stambeni zajam ili zajam za automobil, na primjer, kamatna stopa, kako bi se prilagodila povećanom kreditnom riziku koji percipira banka, bit će viša od normalne, a zauzvrat, puno skuplja za zajmoprimca. Suština je da studentske kreditne kartice predstavljaju potencijalni rizik za budući ekonomski položaj ako se kartice ne koriste razumno.

Korištenje studentskih kreditnih kartica

Kao što je prethodno spomenuto, jasno je da nekontrolirano korištenje studentske kreditne kartice može lako oštetiti profil kreditne sposobnosti i kreditne povijesti pojedinca. No, s druge strane, inteligentno trošenje i pravovremena otplata mogu mnogo doprinijeti izgradnji solidne kreditne povijesti i kreditnog rezultata. Korištenje kartice za potrebne kupnje koje su unutar njegovih/njezinih mogućnosti povrata i plaćanje unutar zadanog roka može uvelike poboljšati kreditnu ocjenu osobe.

Izvještavanje kreditnog ureda

Pravila kreditnih ureda prilično su jednostavna. Iznos novca koji pojedinac posuđuje odražavat će se u njegovom ili njezinom kreditnom izvješću, a kreditna ograničenja koja svaka osoba može zadržati odražavat će se u iznosu kredita koji je pojedinac prethodno “posudio” i na vrijeme ga vratio. Jednostavno, zar ne?

Još jedna zanimljivost … tvrtka koja izdaje kreditne kartice trebala bi odmah prijaviti svaku transakciju koja je obavljena na računu određene kreditne kartice trima glavnim kreditnim uredima. Ali to se ne događa u svakom slučaju. Točnije, sigurne studentske kreditne kartice ili prepaid kartice često neće prijaviti transakcije glavnim kreditnim uredima. Stoga je odgovornost korisnika da osiguraju da se povijest transakcija kreditne kartice doista prijavljuje kreditnim uredima i da se to radi na vrijeme. Upamtite, nezapažena kreditna transakcija ne poboljšava vašu kreditnu povijest.



Što za vas znači FICO?

Iako to možda nije pojam koji vam je poznat, pojam FICO može biti odlučujući čimbenik za to ispunjavate li uvjete