HEKLANJE

Ulaganje u poslovne prilike i financiranje poslovnih zajmova

TEMU APP 100 E KUPON

Kupnja poslovne prilike vjerojatno će biti iznimno zahtjevan zadatak prilikom ugovaranja poslovnog kredita. To je uglavnom zbog uobičajenog nedostatka komercijalne imovine kao kolaterala za financiranje poslovanja za kupnju poslovne prilike. Kada kupuju tvrtku koja ne uključuje komercijalne nekretnine, zajmoprimci moraju shvatiti da će opcije poslovnih kredita biti znatno smanjene u usporedbi s kupnjom tvrtke koja se može financirati komercijalnom hipotekom.

Prijedlozi i savjeti u ovom komentaru temelje se na ugovorima o komercijalnim zajmovima koje obično daju komercijalni zajmodavci spremni ponuditi komercijalno financiranje u većem dijelu Sjedinjenih Država za kupnju poslovne prilike. Često će postojati različiti scenariji privatnog financiranja u kojima bi prodavatelj mogao biti spreman u cijelosti financirati stjecanje poslovne prilike, a mi nećemo pokušavati raspravljati o tim mogućnostima komercijalnog zajma u ovom komentaru.



Duljina poslovnog kredita koju možete očekivati kada kupujete poslovnu priliku

Kada kupujete poslovnu priliku, uvjeti komercijalnog zajma gotovo uvijek uključuju skraćeno razdoblje amortizacije u usporedbi s zajmom za komercijalnu nekretninu. Rok poslovnog zajma od deset godina je normalan, a ta će duljina zajma vjerojatno biti vezana uz uvjet da komercijalni najam ne istekne prije dospijeća zajma.

Vjerojatne kamate na poslovni zajam za kupnju poslovne prilike

Vjerojatni raspon za kupnju poslovne prilike je 11 do 12 posto u sadašnjim okolnostima kamatne stope na komercijalni zajam. Ovo je razumna razina za posuđivanje poslovnih prilika budući da nije neuobičajeno da zajam za komercijalnu nekretninu bude u području od 10-11 posto. Zbog nedostatka komercijalnog vlasništva kao kolaterala zajmodavca u transakciji male poslovne prilike, trošak poslovnog zajma za stjecanje poduzeća rutinski je veći od troška zajma za komercijalno vlasništvo.

Preduvjeti za predujam poslovnog zajma za kupnju poslovne prilike

Iako će postojati varijacije ovisno o vrsti posla i nekoliko drugih čimbenika, uobičajeni predujam za komercijalni zajam za kupnju male poslovne prilike iznosi 20-25 posto. Prisutnost financiranja od strane prodavača može smanjiti predujam potreban za stjecanje male poslovne prilike.

Kupnja poslovne prilike – mogućnosti refinanciranja poslovnog kredita



Povezano pitanje poslovnog zajma koje treba predvidjeti pri kupnji poduzeća je da će refinanciranje uvjeta zajma za poslovne prilike obično biti još teže od izvornog financiranja poslovanja. Trenutačno postoje neki novi programi poslovnih zajmova u završnoj fazi razvoja koji bi mogli dramatično poboljšati buduće mogućnosti refinanciranja. Ali dok se te nove opcije financiranja poslovanja ne završe, važno je u početku dogovoriti najbolje moguće uvjete i ne ovisiti o mogućnostima refinanciranja.

Izbjegavanje problematičnih zajmodavaca prilikom kupnje poslovne prilike

Odabir komercijalnog zajmodavca može biti najvažnija faza procesa financiranja poslovanja za kupnju poduzeća. Jednako važan zadatak je izbjegavanje zajmodavaca koji ne mogu finalizirati komercijalni zajam za kupnju tvrtke.



Izbjegavanjem takvih zajmodavaca, komercijalni zajmoprimci vjerojatno će izbjeći mnoge druge probleme financiranja poslovanja koji su često povezani s kupnjom poslovne prilike. Izbjegavanje problematičnih zajmodavaca bit će ključno za konačni uspjeh procesa poslovnog zajma i dugoročnog financijskog zdravlja poduzeća koje se stječe.

Autorska prava 1995-2007 AEX Commercial Financing Group i Stephen Bush. Sva prava pridržana.

Blogirajte svoju tvrtku

Što je blog? Termin je skovan 1999. godine, a danas Websterov rječnik definira blog kao „dnevnik; osobni kronološki zapis misli