HEKLANJE

Želite li smršaviti? Prestanite s dijetom

TEMU APP 100 E KUPON

Ovu sam mogao nasloviti “Želite li nastaviti s mršavljenjem? Prestanite s dijetom”.

Ljudsko tijelo je mudro. Kad smo bili lovci i sakupljači, opstanak je ovisio o opskrbi hranom. Nedostatak hrane dovodi do smrti. Tako se tijelo prilagodilo: kada je zaliha hrane mala, tjelesne funkcije se usporavaju, što smanjuje potrebu za energijom (i hranom). Tako je uspijevalo preživjeti u razdobljima gladi. Čak i kada je hrana bila dostupna, nikada nisu bila tri obroka dnevno. Naši preci bi lovili, dijelili plijen, gostili se dan-dva i opet tražili hranu.



Danas hrane ima u izobilju. Preživljavanje nije problem. Ipak, ovaj evolucijski mehanizam komplicira dijetu i mršavljenje. Ako ste na dijeti bez prestanka, vaše tjelesne funkcije se usporavaju, prirodni utrošak energije se smanjuje, a mršavljenje prestaje: vaše tijelo misli da se treba zaštititi od gladi.

Kako to zaobići?

Izmjenjujući razdoblja gubitka težine s razdobljima održavanja ili čak blagog viška, poput onoga što bi se prirodno dogodilo prije stotina tisuća godina.

Stavljanjem dijete na čekanje dajete svom tijelu odmor. Njegove se funkcije vraćaju na normalnu brzinu i uskoro ste ponovno spremni za dijetu.

Odmor također pomaže s psihološke strane – dijeta je teška, a nakon tjedana ograničenja, (djelomično) ponovno upoznavanje s omiljenom hranom je blagoslov.

AKCIJSKI KORAK 1
Razmislite o tome kada ste posljednji put bili na dijeti. Jeste li primijetili “usporavanje” metabolizma? Simptomi uključuju nisku razinu energije, opću nezadovoljstvo (ili čak blagu depresiju, tj. neradost) i vrtoglavicu… Dugotrajna dijeta također je teška za vaš imunološki sustav: čak i prehlada nakon 6-8 tjedana dijeta? Od sada uzmite cijeli tjedan odmora nakon 3 tjedna dijete.

2. KORAK RADNJE
Pitajte ljude oko sebe koji su bili na dijeti jesu li iskusili ove simptome.



AKCIJSKI KORAK 3
Više savjeta za mršavljenje potražite na mojoj web stranici u nastavku.

Otvaranje obrta za masažu

Pozdrav svima ! Sorry ako je već netko postavio pitanje oko ovoga. Moja bolja polovica planira otvoriti obrt za masažu

Zdravstveni turizam

Najstariji, jako specifičan oblik turizma je Zdravstveni turizam. U njemu se stručno i kontrolirano koriste prirodni ljekoviti preparati i fizikalne