HEKLANJE

10 brzih načina da promijenite svoj kamin

TEMU APP 100 E KUPON

 
Svatko voli kamin koji svijetli uz vatru koja tinja ili treperenje žeravice. Ali vaš kamin ne mora biti zjapeća prazna rupa – poput okvira za slike bez slike – u onim trenucima kada odlučite ne zapaliti vatru.
Dok pregledavate ove ideje, prepoznat ćete sve koje ćete morati prilagoditi ako imate malu djecu ili kućne ljubimce s pristupom kaminu.
Košara za bršljan: Prekrasna košara ispunjena bujnom biljkom bršljana dodaje dašak prirode vašoj sobi. Neka se bršljan zavuče na ognjište kako bi izgled bio neformalan.
Jesensko povrće: U jesen napravite aranžman od bundeva, tikvica, indijskog kukuruza i svilenog lišća u jesenskim bojama. Postavite nešto svog povrća na prevrnute drvene zdjele kako biste promijenili njihovu visinu.
Borovi češeri: Raspored češera različitih veličina, izloženih u velikoj košari, drvenoj zdjeli, košari za drva za ogrjev, ili čak staroj kadi za pranje dobro se uklapa u kauzalni seoski dekor. Raspršite i malo češera po posudi.
Lončarski vrč i sušene biljke: Za još jedan jesenski izgled seoske loze, izložite veliki lončarski vrč u svom kaminu, a oko njega napravite labav raspored isprepletene, osušene vinove loze. Pomiješajte neke druge grozdove osušenih biljaka u vinovu lozu. Osušeni bebin dah, na primjer, održava izgled otvorenim i prozračnim.
Božićne zvijezde: Božićne zvijezde koje cvjetaju, osobito one toliko velike da praktički pune kamin, izgledaju zapanjujuće tijekom zime. Ovisno o vašoj sobi, bijele mogu biti još dramatičnije od crvenih. Na ognjište stavite manje božićne zvijezde u saksiji.
Tropska vinjeta: Neka vaš kamin bude okvir za tropsku vinjetu kada ljeto počne. Uz komad naplavine izložite velike školjke i šarene staklene loptice za pecanje – neke su smještene na naplavi ili na bijelim svijećnjacima da im date visinu.
Zaista odvažni mogli bi postaviti ove poslastice na podlogu od mreškavog bijelog pijeska.
Baloni za zabavu: vrijeme za zabavu? Napuhnite balone u skladu s shemom boja vaše zabave. Napunite kamin pun balona (ne helijevih!), koristeći kaminsku rešetku ili staklena vrata kako biste balone držali na mjestu.
Zavežite vrpce tri balona s helijem za težak predmet, kao što je omotana cigla zamotana kao “poklon”, s obje strane kamina.
Novogodišnja vinjeta: Kada dođe vrijeme za zvonjenje Nove godine, prvo zalijepite dvije zategnute žice unutar kamina, iznad mjesta gdje će biti vidljive. Pokrenite svaki od prednjeg kuta do suprotnog stražnjeg kuta, tako da žice tvore X.
Razmotajte 1/4 inča široke bijele, srebrne i crne trake za zabavu i prevucite ih preko žica tako da vise na različitim duljinama u kaminu. Zatim odmotajte još traka i ležerno raširite duboku hrpu na pod kamina.
Sada dodajte odgovarajuće rekvizite: boce i čaše šampanjca, šešire i rogove za zabavu, veliki sat postavljen gotovo u ponoć ili metalne brojke Nove godine. Da biste podigli neki predmet, postavite ih na kutije skrivene ispod traka.
Svježe cvijeće: Ne postoji doba godine kada veliki buket svježeg cvijeća postavljen u vaš kamin neće izgledati sjajno. Zaboravite ipak svilene. Nemojmo se zavaravati da će naši gosti i dalje misliti da su stvarni kad ih uvijek iznova vide.
Kamin Candelabra: Ali, ako ste poput mnogih od nas koji smatraju da kamin treba samo treperenje vatre kako bi izgledao najbolje, razmislite o kaminskom svijećnjaku, svijećnjaku dizajniranom posebno za vaš kamin. Možete imati kamin koji svijetli svjetlom bez ijednog drva za ogrjev na vidiku ili troška plinskih trupaca.
Neki kaminski kandelabri dovoljno su tanki da stanu ispred vaše postojeće pegle i rešetke, dok su drugi napravljeni da ispune vaš prazan kamin. Odaberite svijeće za svoj kamin kandelabra u bojama koje naglašavaju vašu sobu ili postavljaju shemu boja za odmor ili zabavu.
Osim toga, čak možete uskladiti mirise svijeća u kaminu s godinom ili događajem! Zamislite, na primjer, bundevu i začin za Dan zahvalnosti, začin vanilije ili jabuke kako biste izazvali “domaći” osjećaj i limun za oštar ljetni miris.

SUPER FIREFOX TRIKOVI

O ogromnoj popularnosti firefox preglednika (browsera) vjerujem da nije potrebno puno pričati jer i ptice na grani znaju koliko je