HEKLANJE

KAKO USPJEŠNO PRODATI INTERNET STRANICU?

TEMU APP 100 E KUPON

Kod nas se još uvijek stranice teško prodaju, teško kupuju domene pogotovo jedni od drugih. Iz nekog razloga još uvijek nemamo povjerenja kako u Internet niti jedni u druge. Prvo što nam upada u oko kad prodajemo je naravno domena i njen naziv jer ako je naziv stranice gr7we78.com nema previše nade za uspješnu prodaju ali nije ime domene presudna stvar kod prodaje. Također jako je bitan sadržaj stranice, tko ju je programirao, je li iza CMS, koliko zarađuje itd.. Grafika odnosno sam dizajn Internet stranice je jako bitan jer nakon imena domene prva stvar koju vidimo je dizajn stranice, stoga ako je jako ružan prodaja će ići teže. Nadalje kvaliteta sadržaja, odnosno zanimljivi i unikatni tekstovi na stranici možda su najvažniji faktor. Također, dokaz o kvaliteti je naravno broj posjetitelja same web stranice i eventualna zarada koju stranica ima na mjesečnoj bazi.
Sam smisao prodaje web stranice je dobiti gotovinu koju ćete uložiti u drugi veći projekt. Vi najbolje znate koliko ste truda i vremena uložili u nju i na kraju to bih trebalo da vam se vrati jer inače nema smisla sama prodaja. Zato trebate pažljivo istražiti sve mogućnosti prije nego što odlučite prodati. Koliko vaša stranica vrijedi? Vaša stranica je vrijedna onoliko koliko je neko spreman dati za nju, to je jednostavan odgovor. Zapamtite to je vaša virtualna nekretnina. Kao što je i kod tradicionalnog poslovanja tako i u web poslovanju teško je utvrditi prodajnu cijenu.
Ipak morate uzeti u obzir poslovanje vaše web stranice, koliko je rada i tehničkih vještina potrebno za upravljanje iste, mjesečni troškovi kao što su hosting, marketing i slično. Možda najvažnija stvar je koliko vaša stranica zarađuje mjesečno ako izuzmemo sve ostale stavke za prodaju neki uzimaju vrijednost 3-36 mjesečnih zarada. Iznad 36 sumnjam da će itko platiti a ispod 3 najbolje i da ne pokušavate prodati. I evo vam jednostavna formula, zarada na mjesec (sa svih izvora i na sve načine), broj mjeseci = cijena web stranice iako ova formula nije primjenjiva u svim slučajevima. Također imate mogućnost aukcijske prodaje. Na taj način stranicu prodate onome tko najviše ponudi.
Imate li web stranicu koju želite prodati javite se ovdje.

Poslovni web imenici

Važan alat u organiziranju i predstavljanju mnoštva web stranica dostupnih na internetu je korištenje imenika – alternative tražilicama koje povezuju