HEKLANJE

10 načina da povećate doseg svoje web stranice

TEMU APP 100 E KUPON

Autorsko pravo 2006. Titus Hoskins

Uspješne web stranice šire svoj doseg nadaleko! Oni grade poveznice, veze, partnerstva ili koriste sva sredstva koja mogu kako bi proširili doseg svojih stranica. Proširujući svoj doseg, ove web stranice stvaraju veću izloženost, donoseći više ciljanog prometa, potencijalnih kupaca i prodaje.



Trebali biste učiniti isto sa svojom web stranicom. To će uvelike povećati važnost vaše web stranice – povećati prepoznatljivost imena i povećati vidljivost vaše web stranice.

Pogledajmo usporedbu iz stvarnog života, ikada izgradite veliku terasu ili vanjsku terasu na svojoj kući i odjednom shvatite da ne samo da ste udvostručili tlocrt već ste promijenili i samu prirodu kuće. Ili izgradite sjenicu ili kuću za goste na svom posjedu… i odjednom vi i vaši posjetitelji imate drugačiji pogled ili mišljenje o vašem posjedu. Zapravo, proširili ste domet svog posjeda izgradnjom ovih proširenja.

Razmišljajte o svojoj web stranici u istom svjetlu – izgradnjom jednostavnih proširenja možete promijeniti način na koji drugi gledaju i ocjenjuju vašu web stranicu; što rezultira mnogim pozitivnim prednostima. Male stvari koje su tako jednostavne za učiniti, ali mogu imati dalekosežne implikacije za vašu web-lokaciju. Zapravo možete proširiti doseg svoje stranice na sve strane svijeta.

Ovdje su neke od najboljih tehnika za proširenje dosega vaše stranice, neke od njih su vrlo jednostavne, neke malo složenije:

Pisanje članaka

Nabavite jednosmjerne ciljane veze postavljene po cijelom webu tako što ćete napisati jednostavne članke “kako” o temi svoje stranice. Proširite doseg svoje web stranice jednostavnim uključivanjem svojih živih poveznica u okvir s izvorima autora na kraju vaših članaka. Jednostavno i vrlo lako za napraviti – samo pokušajte!

Virusne aplikacije za stolna računala



Možete proširiti doseg svoje stranice postavljanjem poveznica izravno na radna računala vaših posjetitelja nudeći im jednostavne aplikacije za stolna računala kao što su pozadine, softverski programi ili e-kalendari, kao što je DATEwise desktop eCalendar (pogledajte dolje). Oni su izvrsni za izgradnju prepoznatljivosti robne marke.

Old Fashion Link Building

Pronalaženje srodnih web stranica i traženje uzajamnih veza još uvijek je jedan od najboljih načina za proširenje vaše web stranice. Potrebno je malo napornog rada, ali se uvelike isplati. I ne zaboravite na izjave, jednostavne male preporuke o web-mjestu ili proizvodu, to mogu biti sjajne prilike za izgradnju poveznica.



Oznake

Provjerite imate li vezu za oznaku na svim svojim stranicama. Također biste mogli napraviti favicon – mali logotip koji ide uz vaše oznake. I suptilno zamolite one koji označe vašu stranicu da postave prečac na svoje radne površine.

Ezine ili Newsletter



Možete dosegnuti i nastaviti dosezati posjetitelje svoje web-lokacije stvaranjem vlastitog popisa za uključivanje u bilten ili e-zine. Proširite opseg svoje stranice nudeći različite informacije u ovim publikacijama.

Viralne e-knjige i izvješća

To mogu biti jednostavne e-knjige s uputama o temama koje se odnose na vašu stranicu. Uključite poveznice na svoju web stranicu i izgradite prepoznatljivost imena kao i ciljani promet.

Objava na forumu

Ako postanete redoviti poster na svim internetskim forumima, to će vašoj web-lokaciji dati veću izloženost i izgraditi web-stranicu ili prepoznatljivost marke. Što je još važnije, ako ponudite korisne i dobro informirane informacije, vaša će stranica dobiti stalnog stručnjaka – vas!

Off-line oglašavanje

Postavljanje logotipa ili URL-a vaše stranice na off-line mjesta, jumbo plakate, majice, kape, ali pokušajte se oduprijeti najnovijem trendu – stavljanju URL-ova na dijelove tijela! Izloženost izvan mreže uvelike će proširiti doseg vaše stranice.

Snimanje CD-ova

Snimanje vaših najboljih programa ili informacija na CD-ove, DVD-ove ili diskove i njihova distribucija svim zainteresiranim stranama stvorit će veću prepoznatljivost. Izvrsno za dosezanje korisnika računala koji nisu na mreži.

RSS kanali i blogovi

Ovo bi se moglo pokazati djedom načina za proširenje vaše stranice. Izvorni naziv za RSS označava ‘Rich Site Summary’ – napravite sažetak svoje web stranice i pošaljete ga svim zainteresiranim stranama. Drugi webmasteri će uzeti vaše sindicirane RSS izvore i postaviti ih na svoje stranice. Stvorite mini satelitske stranice svog sadržaja diljem weba!

Osim toga, kako se vaša stranica bude širila i rasla, druge mogućnosti će se pojaviti… u tradicionalnim medijima kao što su TV, radio i oglašavanje u tisku. Pokretanje partnerskog programa za vašu web-lokaciju još je jedna opcija koju biste trebali razmotriti. Affiliate program može uvelike proširiti doseg vaše stranice. Isto tako, počet će zrcalna mjesta na različitim jezicima ili zemljama.

Kao što jasno možete vidjeti, postoji bezbroj načina da proširite doseg svoje stranice. Međutim, samo isprobavanje nekoliko od njih povećat će kredibilitet i vidljivost vaše web-lokacije, dovodeći više ciljanih potencijalnih klijenata i prometa. Dakle, vi ste na potezu, nemojte samo dopustiti da vaša stranica stoji tamo, počnite implementirati nešto od onoga što ste upravo pročitali.

Cijeli svijet čeka…