HEKLANJE

10 savjeta za podizanje ranga na tražilicama

TEMU APP 100 E KUPON

Rangiranje na tražilicama važan je čimbenik koji treba uzeti u obzir ako imate web stranicu kojoj treba više prometa. Ako vaša web stranica nema dobru poziciju na ljestvici, tada je nitko neće pronaći, pa se morate pobrinuti da vaša web stranica bude dovoljno visoko rangirana da bude vidljiva. Druga važna kvaliteta za dobivanje velikog prometa na vašoj stranici je posjedovanje dobrog arsenala veza. Što više veza imate na svoju stranicu, to ćete više prometa dobiti, ali isto tako, što je više veza na vašu stranicu, to će se više tražilica sviđati vašoj stranici. Održavanje dobrog broja poveznica koje upućuju na vaše web-mjesto zahtijeva slične mjere opreza i postupke kao i dobivanje visokih popisa na tražilicama.

Iako nijedna SEO tvrtka ne može jamčiti visoko rangiranje vaše stranice, evo nekoliko savjeta za podizanje ranga vaše tražilice. Korištenje ovih savjeta neće vas dovesti do vrha osim ako vaša web-lokacija nije najbolja vani, ali će vas barem staviti na poziciju koju doista zaslužujete. Uostalom, internet je u osnovi slobodno tržište. Prirodno ćete doći na mjesto koje zaslužujete i mnoge tražilice pokušavaju osigurati da se ne uzdignete iznad ili padnete ispod te pozicije. Zato su tako strogi i zato morate biti u dobrim odnosima s njima.



1) Sadržaj je važan čimbenik za visoko rangiranje u tražilicama. Pobrinite se da imate puno sadržaja na cijeloj web stranici s ciljanim ključnim riječima u člancima. Također vrijedi potražiti web stranice slične vašoj i pogledati njihove članke za ideje. Što više sadržaja imate, to bolje. Općenito je dobra ideja imati između tristo i petsto riječi po stranici, ali važnija od količine sadržaja je kvaliteta sadržaja koji nudite. Ne možete samo izbaciti tri stotine riječi žargona i očekivati da će posjetitelji to smatrati zanimljivim i ostati na duže staze.

2) URL vaše web stranice može vam pomoći da se bolje rangirate u tražilicama ako sadrži vaše ključne riječi. Međutim, nemojte misliti da će imenovanje vaše web stranice prema ključnim riječima uvijek pomoći vašem rangiranju – trebate učiniti više od toga.

3) Traženi pojmovi trebaju biti ispisani tekstom, umjesto grafičkim. Ako koristite slike, svakako im dodijelite alternativne oznake. Alt oznake na vašim slikama gotovo su jednako važne kao i tekst. Također je dobra ideja staviti neke od svojih ključnih riječi u poveznice na druge stranice. U očima tražilice gotovo je jednako dobro imati poveznicu na stranicu punu sadržaja koji posjetitelj traži kao i imati sadržaj koji posjetitelj traži na vašoj stranici. Ako posjetitelj traži nešto na što se povezujete i on ili ona pronađe vašu stranicu, možda će razgledati vašu stranicu na putu.

4) Naslov vaše stranice vrlo je važan i bit ćete sigurni da ćete ga mudro odabrati. Pojmove kao što su ‘besplatan članak o sigurnim dječjim igračkama’ ili ‘kontaktirajte stručnjaka za dječje igračke danas’ dobro je koristiti kao naslove, na primjer – oni bi vam donijeli visoku poziciju. Područje naslova je najvažnije mjesto za uključivanje vaših ključnih fraza, stoga ih svakako stavite sve.

5) Navigacijski izbornik koji se pojavljuje na svakoj stranici vaše web stranice trebao bi sadržavati naslov vaše stranice.

6) Nemojte koristiti samo najpopularnije ključne fraze – tržište je toliko konkurentno da biste trebali uključiti i neke ključne riječi za nišu.

7) Pobrinite se da na svojoj stranici nemate puno nevažnih poveznica. Što su veze bliže vašoj web-lokaciji, veće su vam šanse da budete rangirani na višoj poziciji.



8) Morate povremeno ažurirati sadržaj svoje web stranice, čak i ako je to samo mala promjena, jer web stranice vole stranice koje se stalno ažuriraju.

9) Morate uzeti u obzir činjenicu da većina tražilica ne voli automatske prijave ili višestruke prijave – pošaljite jednom, ručno.

10) Uvijek budite u tijeku s novostima o SEO-u – ažuriranje i korištenje najnovijih tehnika pomoći će vam da ostanete korak ispred svoje konkurencije.



Samsung Galaxy S10 Plus maskice

Potpuna revolucija u dizajnu, Infinity-O zaslon, snažni Snapdragon 855 procesor, trostruka stražnja kamera kao i prednja dva selfie objektiva čine