HEKLANJE

10 tajni za poboljšanje omjera konverzije vaših web stranica

TEMU APP 100 E KUPON

Prema takozvanim stručnjacima, pristojan omjer pretvorbe je oko jedan posto. Drugim riječima, jedan od svakih stotinu posjetitelja vaše web stranice pretvara se u prodaju.

Osobno mislim da biste trebali zanemariti ono što kažu stručnjaci i težiti postizanju što većeg omjera konverzije. Nikad ne treba biti zadovoljan. Uvijek biste trebali tražiti načine za poboljšanje omjera konverzije. Moja web stranica stalno ostvaruje konverzije od 3 do 5 posto, a često čak deset posto!



Osim ako ne prodajete skupoću i ne zarađujete £200 ili više po prodaji, izuzetno je teško zaraditi pravi novac sa samo jedan posto omjera konverzije.

Naravno, postoje iznimke od svakog pravila, a ako vaše web mjesto privlači stotine ili čak tisuće posjetitelja dnevno, onda očito možete dobro proći s omjerom konverzije od jedan posto ili nižim.

Ali što ako nemate tu vrstu prometa – a većina web stranica nema. Što onda? Što ako prodajete e-knjigu od £20, a na svoju web stranicu privlačite samo stotinu posjetitelja dnevno? S omjerom konverzije od jedan posto, to znači da vaša web stranica zarađuje mizernih £20 dnevno. A vjerujte mi, to je mnogo češće nego što mislite.

Međutim, što ako biste mogli poboljšati svoj omjer konverzije na 3 posto, 5 posto, Odjednom; zarađujete £60 do £100 dnevno s istom količinom prometa. Poboljšajte svoj omjer konverzije na deset posto i viola, tih £100 dnevno pretvara se u £200 dnevno!

Dakle, kako ćete poboljšati omjer konverzije svoje web stranice? Evo nekoliko savjeta koji bi trebali pomoći:

1. Pobrinite se da vaši posjetitelji znaju što radite, čim dođu na vašu web stranicu. Nemojte ih tjerati da pogađaju. Recite im to odmah s naslovom punim pogodnosti.

2. Pobrinite se da dizajn vaše web stranice bude na visini, olakšajte navigaciju. Riješite se ometajuće bljeskalice ili glupe, besmislene grafike koja je gubitak svačijeg vremena i traje vječnost da se učita, Pojednostavite svoju web stranicu. Riješite se bljeskalice, grafike i skočnih prozora!



3. Koristite psihološki učinkovite boje. Plava boja sugerira kvalitetu, pouzdanost, uspješnost, ozbiljnost, smirenost – savršen izbor za prodajne stranice. Izbjegavajte ljubičastu boju koja označava nesigurnost i dvosmislenost, a žutu boju koristite samo za isticanje ključnih riječi i fraza. Osim toga, pokušajte imati što više bijelog prostora. To čini mnogo čišću web stranicu, lakšu za čitanje.

4. Nabavite vlastito ime domene. URL-ovi koji sadrže nazive kao što su “Geocities”, “Angelfire” ili “Tripod” posvuda su ispisani amaterski.

5. Dokažite ono što kažete. Potkrijepite svoje tvrdnje hladnim, tvrdim, nepobitnim i provjerljivim činjenicama



6. Stavite svoje ime, broj telefona i adresu na svoju web stranicu

7. Koristite autentična svjedočanstva kupaca, zajedno s imenom i prezimenom. Samo se pobrinite da prvo dobijete dopuštenje svojih klijenata.

8. Ponudite pošteno i razumno jamstvo povrata novca. Trideset dana je dobro. Bolje je šezdeset ili devedeset dana!



9. Olakšajte svojim kupcima plaćanje. I ponuditi razne mogućnosti plaćanja. Uvjeravam vas, ako koristite samo PayPal, gubite prodaju. Puno je ljudi, uključujući i mene, a koji jednostavno neće poslovati s PayPalom. Previše je to gnjavaže!

10. I posljednje, ali ne manje važno, pobrinite se da imate snažno prodajno pismo. Snažno i učinkovito prodajno pismo može dići vašu zaradu u gornju stratosferu!

Ako niste sposobni sami napisati takvu vrstu prodajnog pisma, angažirajte stručnjaka za pisanje teksta da vam ga napiše.

Povijest kozmetike, 2. dio

Stoljećima nakon što je egipatsko carstvo izblijedjelo, modna norma diljem svijeta bila je blijeda put. Preplanulo, suncem osušeno lice povezivalo