HEKLANJE

1001 ponuda i krađa: Vodič kroz online oglasnik

TEMU APP 100 E KUPON

Neki su skeptičari davnih 1990-ih predviđali da kupnja putem interneta neće potrajati. Naravno, a rekli su da je i televizija prolazna moda! Kao što svi znamo, dogodilo se upravo suprotno. Televizor postoji u svakom kućanstvu, a više je nego vjerojatno da je vlasnik kuće kupio svoj televizor putem interneta – zajedno sa svojim knjigama, glazbenim CD-ima, odjećom, a možda čak i svojim domom.

Kupovina preko interneta veća je nego ikada. Na internetu možete pronaći sve i svašta za prodaju. Mnogo puta ga možete pronaći jeftinije online nego bilo gdje drugdje. Internet kupovina ipak nudi puno više od snižene cijene.



Zamislite trgovački centar u kojem nema redova, u kojem nema zakrčenih parkirnih garaža i upornih prodavača. Ovo nije zemlja laži. Internet je mjesto na kojem možete otkriti neviđeni izbor, pogodnost i mogućnosti. Mrežna kupnja daje vam luksuz pregledavanja stotina trgovina iz vaše dnevne sobe, a istovremeno štedite vrijeme i frustracije. Pruža vam priliku da usporedite cijene na zadovoljstvo vašeg srca na gotovo neograničenom izboru marki i modela.

Za još više pogodnosti, okušajte se na web stranicama s oglasima i dražbama. Ove su stranice poput dvorišne prodaje i buvljaka zajedno. Za razliku od mjesta za maloprodaju, oni nude:

Pristup super sekundarnim tržištima. Odaberite rabljenu ili potpuno novu veleprodajnu robu po izrazito sniženim cijenama. Prodavači na stranicama s oglasima mogu se izvući bez problema jer ne plaćaju visoku najamninu za izlog ili skladište. A u mnogim slučajevima ne plaćate porez.

Alati za lociranje jedinstvenih i rijetkih kolekcionarskih predmeta. Zamislite da je stranica s malim oglasima poput potopljenog gusarskog broda, natovarena kulturnim artefaktima, teško dostupnim naslijeđem i neprocjenjivim antikvitetima. Internet je vaš dubinski brod, sonar i spremnik kisika, sve u jednom.

Dosegnite izvan svog susjedstva. Pretražite inventar dobavljača iz vašeg rodnog grada, ili ako tamo ne pronađete ono što tražite, pokušajte s onim kolegom u Kaliforniji, Teksasu ili Kanadi.

Bliski odnosi s dobavljačima. Imate posla sa stvarnim ljudima—a ne velikim, bezličnim korporacijama—kada kupujete na stranicama s oglasima. Oni mogu pružiti više pojedinosti o proizvodu, koje zatim možete iskoristiti za cjenkanje za razumnu cijenu.

Unatoč ovoj obilju pogodnosti, možda još uvijek oklijevate da se upustite u internetsku kupovinu. Neka vam ne bude neugodno. Imate dobar razlog da odvojite vrijeme i odvagnete svoje izbore. Prema Federalnoj komisiji za trgovinu SAD-a, internetske prijevare su na vrhu popisa tisuća slučajeva prijevara koji se dogode svake godine. Na neki način, WWW bi mogao predstavljati Web divljeg zapada, u kojem je sve dopušteno. Prodavači mogu biti prerušeni zlikovci, a na mreži nema Wyatta Earpa koji bi vas zaštitio od ovih negativaca. Sam si.



Ali odajte sebi malo zasluga. Imate zdrav razum potreban da preživite WWW. To je isti zdrav razum koji vam pomaže da maksimalno iskoristite svoj novac na svojim standardnim kupovnim putovanjima. Upoznajte se s prodavačem na mreži prije nego što uskočite u kupnju. Postavljajte pitanja i malo istražite.

Nakon što obavite istraživanje, osjećat ćete se sigurnije u potrazi za svojim online plijenom. Kako biste precizirali svoje nalaze i sveli svoj popis samo na izuzetna mjesta, potražite ove dodatne kvalitete:

• Fokus na lokalnu kupnju, tako da možete biti sigurniji kupujući od susjeda.
• Besplatna edukacija i savjetovanje o sigurnoj kupnji.
• Besplatno i jednostavno pregledavanje dostupne robe.
• Alati za pretraživanje koji vam omogućuju određivanje prioriteta stavki prema kategoriji, lokaciji i udaljenosti.
• Jednostavan sustav određivanja cijena koji izbjegava cjenkanje i rizik nadmetanja na aukciji.
• Brze usporedbe cijena među različitim dobavljačima.



Nevjerojatno, postoji nekoliko pouzdanih, praktičnih i uzbudljivih web stranica koje imaju sve ove značajke. Da biste pronašli te web stranice, jednostavno pregledajte Yahooov imenik u kategoriji malih oglasa. Najbolje web stranice s malim oglasima nude ove usluge besplatno kupcima poput vas. Neke od ovih stranica mogu vas besplatno povezati s vašim susjedom koji prodaje antiknu lampu koju ste tražili ili onim umirovljenikom koji želi osloboditi nevjerojatan komad nekretnine—ili kaubojem koji želi prodati svoj televizor s velikim ekranom.

Promijenite nazive domena

Imate naziv domene na svom poslužitelju i želite ga promijeniti? Ako je tako, čitajte dalje i pronađite upute u nastavku.