HEKLANJE

19 Tehnike virusnog marketinga

TEMU APP 100 E KUPON

S napadom marketinških kampanja usmjerenih na korisnike interneta, virusni marketing utro je put i postao jedna od najboljih metoda oglašavanja.

Načelo iza uspjeha viralnog marketinga je broj korisnika do kojih je došla kampanja. Postoji nekoliko tehnika viralnog marketinga koje se mogu primijeniti kako bi reklamna kampanja uspjela. Pogledajte sljedeće:



1. Stvaranje viralnih marketinških nagrada.

Stvaranje viralnih marketinških nagrada pomaže i tvrtkama i korisnicima stvaranjem još više korisnika. Nagrade u viralnom marketingu pomažu više inovacija u industriji i izvlače učinkovitije marketinške tehnike.

2. Distribucija besplatnog softvera.

Sve korisno i besplatno odmah dobiva “bazu obožavatelja” na internetu. Osigurajte online korisnicima bilo koji softver koji im je potreban besplatno – čak i na ograničeno vrijeme – i oni će ga sigurno zgrabiti.

Kada koristite besplatni softver, možete pokrenuti program koji odgovara bilo kojoj aplikaciji, provjeriti tijek programa da naučite kako radi, napraviti improvizacije i imati pravo besplatno distribuirati softver.

3. Pružanje besplatnog računa e-pošte.

To je ono što je Microsoft napravio da bi pokrenuo Hotmail. Oni stavljaju “teaser” na kraj besplatnih poruka e-pošte koje šalju dajući poveznicu za korisnike da se prijave za besplatni i privatni račun e-pošte.



Riječ “besplatno” izazvala je interes online korisnika, kao i činjenica da je to nešto što online korisnicima zaista treba. Uskoro su se gotovo svi korisnici Microsofta prijavili za besplatni Hotmail račun. Time je započela viralna marketinška groznica.

4. Pružanje besplatnog web prostora.

Osobni web dnevnici postali su glavna tema na internetu.



Sada postoje tvrtke koje se natječu kao lude samo kako bi kupcima ponudile najnižu cijenu u imeniku i imale što veći prostor.

Ovo će natjecanje koristiti korisnicima na takav način da izaberu među nizom pružatelja web prostora i dobiju najbolju ponudu.

5. Stvaranje top 100 stranica.



Online korisnici često trebaju popis web stranica koje se odnose na temu koja im je potrebna. Stvaranje popisa 100 najboljih jedan je od načina da izgradite svoj popis i povećate bazu klijenata.

6. Ponuda besplatnih e-razglednica.

Egreetings.com jedna je tvrtka koja nudi zadirkivače za online korisnike za slanje elektroničkih čestitki. Oni su animirani i personalizirani pa većina korisnika iskorištava ponudu.

7. Ponuda besplatnih grafika, bannera, predložaka.

Baš kao i marketing običnih potrošačkih proizvoda, sve što je besplatno i korisno privući će pozornost mnogih ljudi. Banneri, grafike, predlošci i druge stavke koje online korisnici mogu koristiti dobrodošao su dodatak njihovom popisu besplatnih proizvoda i potaknut će groznicu virusnog marketinga.

8. Ponuda besplatnih konzultacija.

Većina online korisnika ne zna točno gdje se obratiti za konzultacije o web uslugama ili drugim uslugama iz raznih područja.

Besplatne internetske stranice za savjetovanje zahtijevaju od vas da unesete svoje ime, adresu e-pošte i druge relevantne podatke, a to bi vam pomoglo da povećate broj svojih pretplatnika i bazu kupaca.

9. Ponuda specijaliziranog imenika veza.

Specijalizirani imenik poveznica pomaže u izgradnji specifičnije klijentele, jer se mogu klasificirati korisnici kojima je ova usluga potrebna. Ova tehnika daje točnije rezultate.

10. Besplatni newsletter s bonusima.

Tvrtka za internetsku trgovinu mogla bi koristiti ovu tehniku virusnog marketinga. Ponuda kataloga s besplatnim online darovnim bonovima stvorit će veliku bazu kupaca.

11. Besplatna usluga preusmjeravanja.

Usluge preusmjeravanja daju nove podatke za kontakt web stranice koja je promijenila hostove ili poslužitelje, kao i preusmjeravanje korisnika na novi ili personalizirani naziv domene. Ovo je alternativa mnogo duljim i kompliciranim URL-ovima koje nudi većina web hostova.

12. Besplatni čuvari zaslona.

Ne možete pregledavati internet i ne pronaći skočne oglase o besplatnim čuvarima zaslona. Ovo je jedan od načina dobivanja adrese e-pošte korisnika kako bi tvrtka počela graditi solidnu bazu kupaca.

Natjerati online korisnike da iskoriste besplatne čuvare zaslona, kao i emotikone ili druge sadržaje za preuzimanje koje mogu koristiti na svojim računalima jedna je od najučinkovitijih tehnika koja se koristi u virusnom marketingu.

13. Besplatna usluga automatskog odgovaranja.

Usluge automatskog odgovora povećavaju prodaju vaše tvrtke korištenjem naknadnih poruka e-pošte u marketingu.

14. Besplatan tečaj e-pošte.

Ne možete vjerovati koliko informacija možete dobiti na besplatnim tečajevima e-pošte. Većina izdavača besplatnih e-knjiga želi podijeliti svoje znanje s drugim online korisnicima i ovo je dobar način da privučete korisnike na svoju web stranicu.

15. Pisanje članaka i njihova distribucija za ponovno tiskanje s kutijom za resurse.

Kada pišete članke za besplatno preuzimanje, pobrinite se da su ponovno tiskani s okvirom resursa.

Okvir resursa je okvir na jednoj strani web stranice gdje ste dobili članak, a prikazuje potpune podatke za kontakt autora određenog članka.

16. Korištenje foruma i ploča za raspravu koje koriste potpise.

Korisnici ploča za raspravu i foruma imaju iste interese. Dobivanjem njihovih potpisa na oglasnim pločama možete imati vrlo široku lepezu potencijalnih kupaca s određenog ciljanog tržišta.

17. Pokretanje vlastitog affiliate programa.

Ovo je jedan od najboljih načina za generiranje prometa i prodaje na vašoj stranici. Ovdje se nalazi specijalizirana poveznica za vaše podružnice kako bi korisnici mogli skrenuti prema vašoj web stranici.

18. Pružanje besplatne knjige gostiju.

Knjiga gostiju čini popis svih vaših online posjetitelja. Nakon što korisnik posjeti vašu web-stranicu, imali biste njegove podatke za kontakt za buduće marketinške i poštanske svrhe.

19. Pružanje besplatnih foruma.

Online forumi imaju puno sudionika što može biti vrlo korisna tehnika virusnog marketinga.

Primjenom ovih tehnika viralnog marketinga za promicanje svojih proizvoda i usluga, sigurno ćete generirati promet na svoju web stranicu, izgraditi ogromnu i čvrstu bazu kupaca, povećati svoju prodaju i pridonijeti uspjehu svoje tvrtke.

Napomena: Ovaj se članak može slobodno reproducirati sve dok je uključen okvir s izvorima AUTORA na dnu ovog članka i sve veze moraju biti aktivne/povezive bez promjena sintakse.

Kreditne stope

Što prvo pogledate kada dobijete novu ponudu za kredit? Za većinu ljudi, odgovor na ovo pitanje je da gledaju maksimalni

Korištenje kontaktnih leća

Prije dodirivanja kontaktnih leća ili oka važno je oprati ruke sapunom i dobro isprati vodom. Sapuni koji sadrže potencijalne alergene