HEKLANJE

3 koraka do vaše prve web stranice za male tvrtke

TEMU APP 100 E KUPON

Kada planirate svoju prvu web stranicu za male tvrtke, trebate si postaviti tri ključna pitanja:

  1. Tko je vaša ciljna publika?
  2. Kako će vas vaša ciljana publika pronaći?
  3. Kako ćete svoje posjetitelje pretvoriti u prodaju?

Ova pitanja zvuče očito, ali nevjerojatno je koliko se ljudi ne zamara…i onda kuka kako nam “naša web stranica ne donosi nikakav posao”.



1) Tko je vaša ciljna publika?

Dobro razmislite o svom ciljnom tržištu. Koga želite privući na svoju web stranicu? Zašto? Odgovor na to više je nego vjerojatno da će im nešto prodati – možda proizvod, uslugu ili ideju.

Tvrdnja da je vaše tržište svatko i svatko previše je nejasna, a vašoj web stranici neće biti fokusa i nećete moći maksimalno iskoristiti svoj potencijal. U idealnom slučaju trebali biste težiti stvaranju niše.

2) Kako će vas pronaći?

Stvaranje niše također će vam pomoći s tražilicama i dovesti vruće kontakte na vašu stranicu.

Razmislite koje bi ključne riječi vaše ciljno tržište moglo upisati u tražilicu da vas pronađe. Zapravo obavite pretrage sami. Tko dolazi u prvih 30? Jer tamo trebaš biti. Postoje li vaši konkurenti? Pogledajte njihove stranice. Rade li? Kako ih možete poboljšati? Identificirajte nešto jedinstveno u svom poslovanju što ga izdvaja od ostalih.

Te ključne riječi – ili ključne fraze da budemo točniji – moraju biti ugrađene u vaše stranice vašeg web-mjesta – u naslove stranica, u naslove iu interne veze.
Budite precizni sa svojim ključnim izrazima. One će biti manje konkurentne od općenitijih pretraživanja jedne riječi i točnije će ciljati vaše tržište. Možda ćete se morati lokalizirati ili specijalizirati kako biste ušli u tih 30 najboljih – a 30 najboljih mjesto je gdje trebate biti kako biste privukli promet na svoju web-lokaciju. Siguran sam da ste svjesni iz vlastitog iskustva, ako niste pronašli ono što tražite na prve 3 stranice s rezultatima, potražite negdje drugdje.



Ključ za postizanje visokog ranga u tražilicama je izgradnja ulaznih poveznica na vaše web stranice – to jest stranice na vanjskim web stranicama koje povezuju na stranice na vašoj web stranici. Presudno je da bi ovo stjecanje veza trebalo biti prirodan rast – gdje se broj ulaznih veza povećava postupnim tempom. Stranice koje povezuju s vašom trebale bi biti relevantne, vezane uz temu i idealno bi sadržavale iste ključne riječi – osobito u tekstu povezivanja. Tražilice rangiraju stranice na temelju svoje reputacije – vaše će rangiranje biti određeno onim što druge (po mogućnosti visokorangirane) stranice kažu o vašoj stranici.

3) Kako ćete svoje posjetitelje pretvoriti u prodaju?

Nemojte im samo reći što radite ili prodajete. Recite im zašto to žele (da, žele – ne trebaju). Ponudite poticaje, besplatne darove, popuste – bilo što da započnete taj dijalog.



Trenutna istraživanja pokazuju da ljudski mozak donosi sud o web stranici unutar dvadesetinke sekunde! To vam ne ostavlja puno vremena da ostavite dojam. Dakle, pobrinite se da vaša jedinstvena prodajna točka (USP) bude jasno vidljiva na vašoj početnoj stranici – i po mogućnosti istaknuta na svakoj vašoj drugoj stranici. Uostalom, nije sigurno da će početna stranica biti prva stranica koju posjetitelj vidi, pogotovo ako vas je pronašao putem tražilice.

Zatim provjerite jeste li naveli svoja jamstva s metkom. Posjetitelji moraju shvatiti zašto ste drugačiji od ostalih i zašto bi se trebali baviti vama, a ne vašom konkurencijom. I kao što smo otkrili, oni to moraju shvatiti gotovo odmah.

Na kraju, provjerite ima li vaša web-lokacija strukturu poput lijevka. Identificirajte svoje važne stranice – obično “poziv na radnju” ili stranice za kupnju – i pobrinite se da svi putovi vode do tih stranica. Vaše interne veze – kao i njihovi vanjski ekvivalenti – trebaju opisivati ciljnu stranicu. Ako prodajete plave widgete, nemojte svoju stranicu proizvoda zvati “Proizvodi”, nazovite je “plavi widgeti” i pobrinite se da poveznice koje upućuju na ovu stranicu također kažu “plavi widgeti”. To ne samo da će pomoći tražilicama da identificiraju i rangiraju najvažnije stranice na vašem web-mjestu, već će i dovesti vašeg posjetitelja do te važne konverzije.



B2b tržišta odjeće i nakita

Zbog današnjih tehnoloških inovacija, trgovina robom sada se može obavljati online. Dionice se prodaju i kupuju putem interneta. Sve vrste

Usluga popravka kredita

Usluge popravka kredita Ako se bavite uslugama popravka kreditne sposobnosti. Možda ste nekada razmišljali o kupnji potencijalnih klijenata za popravak

Učenje vrijednosti novca

Ovaj članak opisuje kako me je moj otac naučio vrijednosti novca, au isto vrijeme mi je također pokazao kako doći